Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoferul drogat Vlad Pascu are probleme mari de sănătate. E o minune că mai trăiește

Șoferul drogat Vlad Pascu are probleme mari de sănătate. E o minune că mai trăiește
Vlad Pascu cere îndurare de la judecători! Avocatul său spune că acesta trăiește cu un singur rinichi și spune că are nevoie urgent de ajutorul medicilor, având probleme mari de sănătate.

Vlad Pascu s-a născut cu un singur rinichi, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ia droguri cât a vrut, fără să se gândească la consecințe. Acum, avocatul său spune că are nevoie urgentă de asistență medicală, dar nu i-au fost aprobate controalele în afara rețelei de penitenciar, deși ar avea mari probleme de sănătate.

Decizia a fost amânată pentru 20 septembrie

Vlad Pascu își asumă închisoarea, dar a cerut să fie lăsat acasă până la decizia finală. Alin Trandafirescu, avocatul șoferului drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai susține că a stat foarte mult în arestul preventiv și are nevoie urgentă de ajutorul medicilor.

Vlad Pascu le-a spus judecătorilor că sunt patru medici, respectiv psihiatrie, stomatologie, cardiologie și medicină internă, care i-au recomandat să facă tratament. Decizia din acest dosar a fost amânată pentru 20 septembrie.

„Roberta și Sebi nu se mai întorc acasă ca noi, părinții lor, să-i îmbrățișăm”

Vlad Pascu s-a drogat ani buni, deși s-a născut cu un singur rinichi

Mama Robertei nu a fost deloc impresionată de dorința lui Vlad Pascu și a spus că nu este de acord cu o măsură preventivă mai blândă pentru tânărul încarcerat. „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții. Dar până acum de ce nu i-a îmbrățișat, cât a fost în libertate?

Roberta și Sebi nu se mai întorc acasă ca noi, părinții lor, să-i îmbrățișăm”, a spus femeia îndurerată. De asemenea, aceasta a punctat faptul că nimeni nu are încredere că va rămâne în România dacă va fi lăsat acasă și va „dispărea instantaneu”.

Oamenii legii așteaptă alte două rapoarte de expertiză

Potrivit apărătorului familiei Dragomir, Gabriel Hozoiu, în acest moment „lipsesc două rapoarte de expertiză, prin care să se determine cu exactitate ce vătămări au suferit Ionescu și cealaltă persoană vătămată”. Dacă se dovedește că cei doi supraviețuitori au rămas cu sechele pe viață, atunci se va mări și pedeapsa pentru Vlad Pascu cu cel puțin șase luni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre