Simona Ionescu / Redactor Șef

Somon la cuptor cu nucă de cocos, în topul celor mai delicioase preparate din Postul Crăciunului

Somon la cuptor cu nucă de cocos, în topul celor mai delicioase preparate din Postul Crăciunului
Șase săptămâni cât ține Postul Crăciunului trebuie să fie o bucurie pentru orice credincios, de aceea această rețetă de somon la cuptor cu nucă de cocos este perfectă.

Gustos, aspectuos și mai ales sănătos, somonul la cuptor cu nucă de cocos vă ajută vă păstrați sănătatea. Iată rețeta de care vă veți îndrăgosti în Postul Crăciunului.

Ingrediente necesare

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti acest produs delicios sunt următoarele: 4 fileuri de somon fără piele, 1 lingură cu ulei de măsline, 1 ceapă, tăiată în felii subțiri, 2 căței mari de usturoi, zdrobiți, o bucată de ghimbir de mărimea nuci, zdrobit, 2 ardei iuți roșii, tocați mărunt. Vă mai sunt necesare 2-3 linguri cu pastă de curry, 1 lingură cu sos de soia, 400 g roșii tăiate în cutii, 400 ml lapte de cocos, 1 lămâie verde, curățată de coajă și de zeamă, 300 g fasole verde, curățată, 1 lingură cu nucă de cocos deshidratată, puțin coriandru, orez basmati fiert.

Un deliciu pentru zilele în care e dezlegare la pește: somonul cu fasole verde și nucă de cocos. Sursă foto: olivemagazin.com

Mod de preparare

Se condimentează ușor somonul. Se încălzește cuptorul. Se pune uleiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul și câteva condimente într-o tigaie la foc mediu și se prăjește timp de cinci minute sau până devine translucid. Adăugați ardeiul iute și prăjiți încă un minut, apoi pasta de curry și mai amestecați timp de două minute. Se adaugă sosul de soia, urmat de roșiile tăiate, laptele de cocos și coaja de lămâie și se amestecă.

Se servește cu orez basmati

Puneți fileurile de somon unul lângă altul într-o tavă medie, astfel încât să încapă bine. Adăugați fasolea verde în jurul peștelui și puneți cu lingura amestecul de curry cu nucă de cocos. Asezonați și coaceți timp de 15-20 de minute. Prăjiți nuca de cocos deshidratată într-o tigaie timp de 2-3 minute sau până se rumenește. Finalizați prin împrăștierea nucii de cocos prăjite, a coriandrului tocat și a unui strop generos de suc de lime. Serviți cu orez basmati, pentru un gust desăvârșit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre