Simona Ionescu / Redactor Șef

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară acuză procurorii că mușamalizează cazul. Are argumente forte

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară acuză procurorii că mușamalizează cazul. Are argumente forte
La șapte luni de la hotărârea Tribunalului Iași prin care trebuiau reîncepute cercetările în dosarul de omor al mezzosopranei Maria Macsim Nicioară, nu s-a mai întâmplat nimic în dosar. Sora artistei face acuzații grave.

Dosarul a rămas în același stadiu și nimeni nu se implică, susține sora mezzosopranei. Aceasta acuză autoritățile că încearcă mușamalizarea cazului, în loc să ancheteze moartea surorii sale. Potrivit acesteia, judecătorii au decis ca dosarul să se întoarcă la procurori și să fie reluată ancheta, însă, deși au trecut șapte luni de la decizie, nimeni nu s-a implicat, mai arată Elena Hereș, conform Bzi.ro.

„Suntem consternați că dosarul a rămas intact și că a fost plimbat de la o instanță la asta. Nimeni nu s-a uitat și nu a avut loc nicio anchetă. Se trage de timp pentu o mină o anchetă și a mușamaliza cazul. E clar că nu există nicio șansă în Iași, bănuim și de ce. Atâta vreme cât ancheta a fost greșită de la început de către procuror, credem că intenția este de a nu se descoperi erorile făcute, sacrificând, astfel, aflarea adevărului”, a precizat Elena Hereș, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuzații grave

„În prezent, se ignoră o hotărâre judecătorească a Tribunalului din Iași, din 3 martie 2022, prin care s-a dispus redeschiderea dosarului de omor și trimiterea acestuia la procuror pentru completarea cercetărilor cu privire la infracțiunea de omor, respectiv complicitate la omor.  Deși am făcut cereri concrete pentru administrarea unor probe care nu suportă amânare, nici nu au avut bunăvoința să le analizeze.

În acest context, ne vom adresa procurorului general cu solicitarea de a prelua dosarul. Vom lupta în continuare pentru aflarea adevărului, experții noștri lucrează la caz”, a mai spus sora mezzosopranei. Aceasta s-a îngrijit de publicarea unei biografii a surorii sale – „Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete”, pentru a ”a-i așeza la locul cuvenit numele, munca și personalitatea nobilă”, mai arată sursa citată.

Artista a murit în condiții extrem de complicate

Decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a șocat întreaga Românie. Aceasta a murit în 2020, după ce, cu peste jumătate de an înainte suferise un presupus accident casnic, care a trimis-o la spital. Au urmat operații și luni de recuperare. Soțul ei a susținut că aceasta a căzut pe scări în noaptea dintre 9 și 10 mai 2020.

Familia vedetei susține că mezzosoprana nu a murit din cauza unui accident, ci ar fi fost ucisă. Suspectul principal, în viziunea membrilor familiei este chiar soțul artistei. În primă fază, dosarul morții Mariei Macsim Nicoară a fost clasat din lispă de probe.

Familia însă, nu a abandonat cazul și a apelat la opiniile experților interni și externi, la expertize extrajudiciare.  Iar opiniile specialiștilor sunt clare și unanime. Fracturile și hemoragiile suferite de mezzosoprană ar fi fost determinate, nu de căderea pe scări, ci de mai multe acte de violență. Cu noile dovezi, familia a obținut o decizie în instanță. Aceasta impunea redeschiderea dosarului și anchetarea pentru comiterea infracțiunii de omor.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări.  Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi. Am văzut urmările așa-numitului «accident casnic». Infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.). Dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a declarat Elena Hereș, sora mezzosopranei, când a avut confirmarea experților.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre