Simona Ionescu / Redactor Șef

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelensky e terifiată. „Arătați acest adevăr!” Video

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelensky e terifiată. „Arătați acest adevăr!” Video
Ucraina a intrat, luni, în cea de a 12-a zi a conflictului armat. Semnalele nu sunt deloc benefice. Rușii recrutează sirieni, pentru a lupta, în timp ce soția președintelui ucrainean acuză faptul că sunt omorâți copii în conflict.

Kremlinul recrutează sirieni pentru a lupta în Ucraina, potrivit oficialilor americani care au oferit o declarație în Wall Street Journal. Ieri, forțele ruse au stagnat  în campania lor militară, în fața opoziției puternice din partea armatei ucrainene și a populației civile deopotrivă. Președintele ucrainean e lăudat de toată planeta pentru faptul că a rămas să lupte în țara sa. Soția sa îl susține de asemenea.

Olena Zelenska a cerut presei să „spună adevărul teribil”, că trupele lui Putin ucid copii „conștient și cinic”. De asemenea, a cerut NATO să implementeze o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei „pentru a salva copiii noștri, pentru că mâine îi va salva pe ai tăi”.

„Ocupanții ruși ucid copii ucraineni. În mod conștient și cinic. Trebuie să vorbim despre asta. Cel puțin 38 de copii au murit deja în Ucraina. Și această cifră ar putea crește chiar în acest moment din cauza bombardării orașelor noastre pașnice! Când oamenii din Rusia spun că trupele lor nu rănesc populația civilă, arată-le aceste imagini!”, a postat soția lui Zelensky. Textul e tradus în mai multe limbi străine de circulație internațională.

Cine sunt copiii morți în conflict

Un băiat de 18 luni, Kirill a fost rănit mortal în orașul Mariupol, după ce forțele ruse au bombardat orașul la doar câteva minute de la încetarea focului, convenit sâmbătă. În a 11-a zi a conflictului, bărbați, femei și copii au fost vizați inutil, iar cartierele lor au fost lăsate în ruine. În toată Ucraina, încetarea focului intermediată de Crucea Roșie a fost încălcată și coridoarele umanitare au fost din nou închise. Guvernul Marii Britanii a declarat că Rusia vizează „zonele populate” pentru a sparge rezistența poporului ucrainean.

„Câți copii mai trebuie să moară pentru a convinge trupele ruse să nu mai tragă și să permită coridoare umanitare? Avem nevoie de coridoare în cele mai tari orașe din Ucraina chiar acum! Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană și îngrijire medicală. Soldații ruși împușcă familiile care încearcă să părăsească clădirile. Ei ucid și voluntari care încearcă să ajute. Fac un apel la toate mass-media imparțiale din lume! Spuneți acest adevăr teribil: invadatorii ruși ucid copii ucraineni”, a scris Olena Zelenska pe Instagram.

Soția președintelui ține legăra cu primele doamne din lume

În vârstă de 44 de ani, aceasta e soția președintelui din. 2003. Cuplul are doi copii, minori. De la izbucnirea conflictului, prima doamnă a căutat sprijin la omoloagele sale din lume.

În plus, imediat după izbucnirea războiului în Ucraina, Olena Zelenska a lansat un canal Telegram unde oamenii pot găsi informații și răspunsuri verificate. Despre inițiativă, Olena a spus: „Cum să acționezi și să trăiești în timpul războiului? În aceste zile, cu toții avem multe întrebări. As dori sa ajut cat pot de mult. Așa că încep un canal Telegram special cu răspunsuri verificate.”

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre