Simona Ionescu / Redactor Șef

Spanakopita – rețetă grecească de plăcintă cu spanac și brânză feta

Spanakopita – rețetă grecească de plăcintă cu spanac și brânză feta
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune ca preparat de primăvară, o delicioasă rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta, cunoscuta rețetă grecească Spanakopita, dar în interpretare proprie.

Cu mult spanac și brânză, dar și cu ceapă verde și usturoi verde, Spanakopita nu are cum să nu iasă delicioasă. O astfel de plăcintă cu iz de primăvară e numai bună de savurat în aceste zile.

Ingrediente pentru Spanakopita

1 pachet aluat de plăcintă, 1 kg spanac, 750-800 gr brânză feta, 4-5 ouă, 1 ceașcă de lapte, 2 linguri de smântână, 2-3 fire de ceapă vrede, 2-3 fire de usturoi verde, ulei de măsline, rozmarin

Mod de preparare Spanakopita

Se spală bine frunzele de spanac, se opăresc în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat de sodiu pentru 2-3 minute, apoi se pun la scurs. Se poate sări peste acest procedeu. Frunzele de spanac opărite cu puțin bicarbonat își păstrează culoarea și după procesul termic.

Ceapa și usturoiul se toacă rondele și se călesc în puțin ulei de măsline. Apoi se adaugă spanacul tocat și puțin rozmarin. Brânza feta, sfărâmată se amestecă cu 2-3 ouă și o lingură de smântână.

Se împart foile de plăcintă în grupuri de câte trei și se ung între ele cu ulei de măsline. Se așază primul grup de foi pe bancul de lucru, se întinde peste ele o parte din compoziția de brânză feta cu ouă, iar din loc în loc se așază grămăjoare de spanac. Apoi se strânge ca o armonică, așa încât să se vadă din loc în loc brânza și din loc în loc spanacul. Se transferă în tava unsă cu ulei sau unt.

Se procedează la fel și cu al doilea și al treilea grup de foi. Acestea se așază în tavă lângă primul aranjament. Restul de ouă se amestecă cu laptele și o lingură de smântână și se toarnă deasupra.Se coace delicioasa plăcinta grecească cu spanac și brânză feta – spanakopita, pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Se lasă să se tempereze ușor, apoi se poate porționa și servi, alături de un pahar cu iaurt.

Sursa: Chefi la cuțite

Sursa foto: globallyflavored.com

Românul cu nume istoric care a uimit Europa . „Este o onoare și o povară”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre