Simona Ionescu / Redactor Șef

Stephan Pelger, cunoscutul designer cu studii la Viena, a fost găsit spânzurat. Presupuneri despre moartea sa

Stephan Pelger, cunoscutul designer cu studii la Viena, a fost găsit spânzurat. Presupuneri despre moartea sa
În vârstă de 44 de ani, designerul, spun câteva surse, ar fi fost în depresie. De asemenea, surse judiciare susțin că nu sunt indicii potrivit cărora ar fi fost victima unei infracțiuni.

Acesta a anunțat cu puțin timp în urmă că a ieșit de la o clinică de dezintoxicare. Designerul a fost găsit spânzurat în atelierul său.

„Str. Constantintin Chiritescu, secția 8 Politie, Barbat, 43 ani, gasit spanzurat de catre un vecin. S-a constatat decesul. Victima este persoana publica-designer de moda”, au anunțat autoritățile. Designerul se internase din proprie inițiativă la clinica de dezintoxicare. Acestea suferea de insomnie cronică și era obligat să administreze nu mai puțin de 40 de pastile pe zi. Imediat, au fost chemați la fața locului medicii și polițiștii și a fost deschisă o anchetă pentru a se afla adevărul.

„Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri”

„La data de 8 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 2, se află o persoană decedată. La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constat decesul persoanei.

A fost găsit spânzurat…

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii nu au găsit la fața locului niciun bilet prin care creatorul de modă să-și motiveze gestul.

Artistul a recunoscut că de cinci ani nu mai putea să doarmă și suferea de depresie de la vârsta de zece ani

La începutul acestui an, Pelger a povestit că de cinci nu mai putea să doarmă, iar problemele se pare că au început după ce a fost jefuit la Cannes. De asemenea, el a recunoscut că la doar zece ani a fost internat la psihiatrie și a mai fost în diferite centre de tratament de-a lungul timpului.

Primele imagini de la atelierul designerului…

„Sufăr de depresie de la 10 ani. Prima dată am fost într-un centru de psihiatrie la 10 ani, la noi în România. Apoi la 21 de ani La Viena, apoi la 34 de ani la München și acum, aici, lângă București. Depresia e o boală despre care noi nu vorbim. (…) Nimic nu și-a făcut efectul, medicina era foarte învechită. Remedierea ține toată viața, dar am pierdut controlul”, a povestit designerul.

A fost înfiat la vârsta de un an

Sunt puțini cei care știu că designerul a fost înfiat la vârsta de un an, iar pasiunea pentru modă o are din copilărie. El a urmat Școala Populară de Artă și a terminat Institutul de Modă de la Viena. Pelger a îmbrăcat cele mai în vogă vedete din România, actrițe și prezentatoare de televiziune. Chiar și pe Carmen Iohannis, în 2015.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre