Simona Ionescu / Redactor Șef

Sute de lunetiști continuă vânătoarea disperată a „bestiei din Berlin”. Panica a acaparat populația

Sute de lunetiști continuă vânătoarea disperată a „bestiei din Berlin”. Panica a acaparat populația
Alertă în Berlin, după ce o leoaică a fost văzută pe străzile orașului. Animalul a evadat, iar locuitorii din cartierele Kleinmachnow, Teltow și Stahnsdorf sunt îndemnați să nu iasă din case și să țină ferestrele și ușile închise.

Peste 220 de polițiști germani înarmați cu pistoale și ochelari de vedere pe timp de noapte cutreieră străzile Berlinului, în căutarea animalului.

În jurul orei 20.00, poliția a declarat că intră într-o „fază fierbinte” a căutărilor, fiind raportată o apariție a leoaicei în Kleinmachnow. O oră mai târziu, au anunțat că nu au reușit să prindă felina, iar oamenii au început să iasă din case, iar unii chiar să bea pe străzi, discutând despre bizarul fugar. Trei femei din orașul vecin Potsdam au fost văzute în Kleinmachow cu sticle de bere, iar două dintre acestea s-au aventurat în pădure, relatează ziarul german Bild.

O leoaică le dă de furcă autorităților din Berlin

E posibil ca leoaica să fie animal de companie

Poliția, care crede că leoaica ar putea fi un animal de companie, a fost alertată în miezul nopții de locuitori care au susținut că au văzut ceea ce părea a fi un mistreț și un leu care se urmăreau reciproc. „Chiar și ofițerii experimentați au trebuit să ajungă la concluzia că era probabil o leoaică”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru postul local de televiziune RBB.

Autoritățile locale au fost văzute conducând vehicule blindate prin zone rezidențiale, iar în aer se afla un elicopter dotat cu sistem de termoviziune. Un purtător de cuvânt al poliției a mărturisit că nu știe de unde a apărut leoaica, pentru că nici o grădină zoologică sau circ nu au raportat dispariția vreunui animal.

În ciuda unei operațiuni de amploare care a implicat peste 100 de polițiști, precum și drone, elicoptere și camere cu termoviziune, nu s-a putut afla nimic despre animal.

Locuitorii orașului sunt sfătuiți să rămână în case

Avertizările poliției

Primarul Grubert i-a îndemnat pe locuitori să țină cont în continuare de sfaturile poliției „să nu iasă din casă dacă este posibil” și să țină animalele de companie în siguranță. De asemenea, locuitorii au fost sfătuiți „să acționeze cu prudență și să evite pădurile adiacente”, iar comercianților de la o piață locală li s-a cerut să nu-și instaleze tarabele.

Edilul crede că felina nu s-ar fi îndepărtat prea mult de zona Kleinmachnow, unde a fost văzută prima dată. La căutări au participat și vânători și medici veterinari, precum și ofițeri din cadrul poliției din Berlin, orașul vecin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre