Simona Ionescu / Redactor Șef

Tatăl lui Anghel Damian și-a întâmpinat nepoțelul cu un mesaj tulburător. Cineastul Laurențiu Damian a spus, în câteva cuvinte, saga familiei

Tatăl lui Anghel Damian și-a întâmpinat nepoțelul cu un mesaj tulburător. Cineastul Laurențiu Damian a spus, în câteva cuvinte, saga familiei
Deja de zile întregi, Anghel Damian și Theo Rose sunt părinți. Ei au un băiețel care a primit numele Sasha Ioan. Laurențiu Damian, tatăl regizorului serialului Clanul, cunoscut regizor la rândul său, și-a întâmpinat primul nepoțel absolut emoționat.

Părinții lui Anghel Damian nu sunt departe de lumea cinematografiei. Mama sa,  Anca Damian, este operatoare de imagine, producătoare, scenaristă și regizoare. Tatăl lui Anghel Damian este celebrul regizor și scenarist Laurențiu Damian, profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București și, de 10 ani, președintele Uniunii Cineaștilor din România.

Anghel Damian, regizorul serialului Clanul, e tatăl unui băiețel împreună cu Theo Rose

De peste trei decenii formează profesiniși la UNATC, și e evident că i-a servit drept exemplu și unicului său fiu, Anghel. Așa cum știți, tânărul este actor, scenarist, producător și regizor de succes. Serialul Clanul, la care au început filmările pentru sezonul al treilea e pe val, lider de audiență în România.

Bunicul Laurențiu este student la Actorie

Laurenţiu Damian spune că „nu vrea să îmbătrânească trist”, așa că și-a stabilit o nouă provocare şi a hotărât să devină actor. Altfel spus, după ce fiul său i-a călcat pe urme, devenind din actor regizor, părintele ia exemplul copilului său și se reprofilează în actor. La cei 67 de ani, bunicul fiului lui Theo Rose este student în anul II la Actorie. „M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”, mărturisea cineastul în emisiunea Nocturne, difuzată de TVR.

Tatăl lui Anghel Damian, Laurenţiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor, e student la Actorie

Retrogradat ca electrician, din cauza cenzurii

Mare parte din viaţa şi inspiraţia sa a închinat-o filmului documentar. Cele mai reprezentative filme semnate de Laurenţiu Damian, ca regizor, sunt „Rămânerea” (1992), „Drumul câinilor” (1992), „Atâta linişte-i în jur” (1999) şi „Ana, my love” (2017).

Unul din primele sale filme documentare, „Maria Tănase”, care a urmat în același an „Scrisoarea Mariei Tănase” (1986, premiul UCIN), a fost interzis de cenzură timp de 4 ani, dar premiat în 1990 drept cel mai bun film documentar la Festivalul Filmului de la Costineşti. Tot din cauza cenzurii, timp de şase luni, regizorul a fost retrogradat în funcţia de electrician.

Bunicul le-a întrecut pe ursitoare pentru nepoțelul lui

Dar nimeni nu e mai fericit ca el că numele Damian merge mai departe. Fiul său i-a dăruit un nepoțel, Sasha Ioan, pe care abia a așteptat să-l țină în brațe. Regizorul Laurențiu Damian a făcut suplimentar memorabilă venirea pe lume a copilului, cu o postare emoționantă pe Facebook. El a alăturat o imagine cu fiul său, bebeluș și adult, cu următoarea poezie scrisă chiar de el:

Bunicul Laurențiu a rememorat momentul în care el însuși a devenit tată

„Ursită

Din iubirea Mariei cu Anghel s-a născut Ersilia.
Din iubirea Ersiliei cu Iulian s-a născut Laurențiu.
Din iubirea Ancăi cu Laurențiu s-a născut Anghel.
Din iubirea Teodorei cu Anghel s-a născut
Sasha Ioan.
Am venit ursitorile. Cu daruri.
Copilul le-a privit și atât!
Apoi m-a privit pe mine.
Și i-am spus:
– Eu am să-ți dau tinerețe…bătrânețea o iau eu!
Am să-ți dau viață…moartea o iau tot eu!
Și copilul a zâmbit!”.

Ce gânduri are tăticul Anghel despre viitorul familiei

„Așa cum îmi imaginez eu și cum am vorbit noi despre situația asta cred că o să fie ceva, adică pur și simplu o să zicem hai la biserică acum, mâine la cununia civilă și va fi o chestie total discretă, fără tam-tam. După nunta aia formală, paranghelia (…) Așa spun eu și așa cred că se va întâmpla pentru că am apucat să vorbim despre asta”, declara Anghel Damian într-un podcast, unde a fost întrebat despre căsătoria lui cu Theo Rose.

Sursa foto: Facebook, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre