Toamna a venit cu amenzi uriașe pentru românii care stau la curte și nu respectă această lege. Ce nu aveți voie să faceți

Toamna a venit cu amenzi uriașe pentru românii care stau la curte și nu respectă această lege. Ce nu aveți voie să faceți
Românii care nu au auzit de „Legea compostului”, are toate șansele să scoată din buzunar amenzi usturătoare.

Românii care nu respectă legea și ard frunzele uscate în propria locuință, vor plăti amenzi de până la 20.000 de lei.

Românii care stau la curte vor primi amenzi și dacă pun pe foc vreascuri sau alte resturi vegetale. Pentru persoanele fizice amenda minimă este de 400 de lei, iar cea maximă de 800 de lei. În cazul persoanelor juridice, situația se schimbă. Potrivit informațiilor oferite de Realitatea.net, amenzile se ridică între 10.000-20.000 de lei.

Compostarea individuală

Potrivit art. 1, alin.3 din Legea Compostului, „autoritățile administrației publice locale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, respectiv asociațiile de dezvoltare intercomunitară ale acestora, trebuie să implementeze sistemul de colectare separată a deșeurilor biodegradabile, să extindă colectarea separată din ușă în ușă a biodeșeurilor în mediul urban”. Și să încurajeze compostarea individuală în gospodăriile din mediul rural.

Amenzi mari dacă ardeți vreascurile în curte. Foto: agrointeligenta

Persoanele care locuiesc la bloc primesc amenzi dacă nu fac curat în grădina

Nici persoanele care stau la bloc nu sunt scutite de amenzi. Dacă nu faceți curat în curtea blocului în care locuiți în această toamnă, veți rămâne cu mai puțini bani în portofel. De asemenea, amenzi se vor da și dacă vei aprinde focul pe domeniul privat sau domeniul public.

Amenzi și pentru românii care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin

Vești proaste și pentru românii care locuiesc la altă adresă decât cea care este în trecută în actul de identitate. Potrivit legii, dacă nu ați făcut modificările necesare, aveți la dispoziție un termen de 15 zile. „

Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Cine nu respectă litera legii va primi amendă între 40 lei – 80 lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre