Simona Ionescu / Redactor Șef

Tom Cruise a renunțat la scientologie. A lăsat să se înțeleagă că și-a pierdut interesul pentru controversata religie

Tom Cruise a renunțat la scientologie. A lăsat să se înțeleagă că și-a pierdut interesul pentru controversata religie
Tom Cruise a stârnit recent speculații potrivit cărora ar fi renunțat la scientologie după ce ar fi încetat să mai meargă la sediul britanic din East Grinstead.

Noi informații au apărut după ce Tom Cruise a lipsit de la bazele din Marea Britanie în ultimii trei ani, lăsând să se creadă că și-a pierdut interesul pentru scientologie, o religie controversată.

„Băiatul de afiș” al scientologiei fuge de această religie

Sursele spun că Tom Cruise ar fi locuit în Marea Britanie timp de câțiva ani în timp ce filma pentru filmul său, „Mission Impossible: Dead Reckoning Part One” și a fost văzut în Birmingham și în Cotswolds. Nu este prima dată când Tom se arată dezinteresat de scientologie.

În 2021, s-a raportat că actorul se „îndepărtează” de religie după trei decenii în care a fost numit „băiatul de afiș” al scientologiei. Această religie pretinde că este studiul și manipularea spiritelor umane. Aredințele și practicile sale au fost inventate de autorul american L. Ron Hubbard, care a scris în cărțile sale faptul că: „Spiritul… nu este un lucru. Este creatorul lucrurilor”.

Tom Cruise a renunțat la scientologie?

A fost văzut de membrii sectei ca fiind trimisul lui Dumnezeu

De asemenea, se crede că Tom ar fi putut vizita clădirea din centrul Londrei și nu filiala cu avionul său, deoarece anterior a fost văzut folosind elicopterul pentru a zbura în zonă pentru a vizita biserica. Tom a fost tratat de membrii religiei aproape ca un fel de Dumnezeu.

În afară de Tom Cruise, mai sunt adepți ai scientologiei și alte vedete, precum John Travolta, Nancy Cartwright și Elisabeth Moss. Într-un interviu din 2008, Tom Cruise a vorbit despre religia sa: „Este ca și cum am fi aici pentru a ajuta. Dacă ești scientolog, vezi viața, lucrurile, așa cum sunt ele, în toată gloria ei, în toată perplexitatea ei, și cu cât știi mai multe ca scientolog, cu atât mai mult te simți copleșit de ele”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre