Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie în lumea medicală din Iași. Un medic rezident s-a sinucis după ce a băut peste un litru de antigel

Tragedie în lumea medicală din Iași. Un medic rezident s-a sinucis după ce a băut peste un litru de antigel
Diana-Alexandra Saucă, medic rezident în anul I la Spitalul privat de Oncologie „Victoria”, era o frumusețe de femeie de care, cu siguranță, ar fi putut să se îndrăgostească orice bărbat. Și avea deja un început de carieră frumos.

Și, totuși, tânăra era singură, sau cel puțin așa știau colegii. Din motive doar de ea știute, a înghițit o cantitate mare de antigel. Medicul s-a stins din viață marți, 20 iunie 2023.

Tânăra a venit de la Botoșani la Iași încă din timpul facultății pe care a urmat-o la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” și locuia în cartierul Green Park din zona Tătărași. Pe 11 iunie, aceasta a făcut gestul necugetat și a intrat în comă. Medicii au făcut tot ce au putut să o poată salva, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Există surse care spun că fratele Dianei ar fi fost cel care a găsit-o în apartament, dar vecinii susțin că ei au sunat la 112 după ce ar fi auzit gălăgie în casa tinerei.

Medicul de pe ambulanță, atunci când i-a acordat primul ajutor a spus că a simțit un miros înțepător și a realizat că pacienta a ingerat o substanță, că e vorba de o intoxicație. La spital, echipa de acolo a făcut tot posibilul să o salveze pe colega lor.

Diana a băut un litru de antigel

„Cred că locuia singură, în general era liniște. Doar atunci cică se auzeau țipete, înainte să sune”

„Au venit pompierii pentru că ar fi vrut cineva să se sinucidă, erau cu scara, i-am întrebat ce s-a întâmplat, dar nici ei nu știau exact… Se gândeau să nu se arunce de la etaj. Au sunat alți vecini, nu eu. Apoi nu știu ce a fost, dar au luat-o cu ambulanța. I-au spart ușa ca să ajungă la ea. Când au ajuns a trecut o fată și a spus că era lumină și băiatul stătea în genunchi… Totul s-a întâmplat cam în jurul orei 11:00.

Cât au stat în fața blocului, până să spargă ușa, era un băiat lângă pompieri, tot cam de vârsta ei, nu știm dacă era rudă sau vreun iubit, ăla stătea pe telefon… Nu știu să fi intrat cu băieții prin apartament, cred că locuia singură, în general era liniște. Doar atunci cică se auzeau țipete, înainte să sune. De atunci, de când au luat-o cu targa, nu am mai văzut-o”, a declarat o vecină.

„Degeaba ai totul, dacă nu ai parte de iubire”

„Înmormântarea va avea loc la Botoșani… Când am auzit că a intrat la rezidențiat, că s-a mutat acolo, am felicitat-o… Și eu am terminat UMF, însă nu sunt rezident, este extrem de greu, mult de învățat. Nu ne vine să credem, stătea singură, nu avea iubit, o mai vizita uneori fratele… Poate de asta suferea, pentru că nu avea pe cineva…

„Ea nu avea permis, mașină, să fi mers chiar ea să-și cumpere antigel… Deci a premeditat…”

Uneori chiar îmi spunea: «Degeaba ai totul, dacă nu ai parte de iubire». Știu că sâmbătă, cu o seară înainte, a ieșit în club cu niște prieteni, a și postat poze, doar din prostie a făcut asta, sunt convinsă… Ea nu avea permis, mașină, să fi mers chiar ea să-și cumpere antigel… Deci a premeditat… E incredibil, niciodată nu ne-am fi așteptat. A mers și în vacanță, în Italia, chiar în luna mai. Din ce știu eu, fratele a venit la ea pentru că nu răspundea la telefon, avea și ușa închisă…

Nimeni nu știe de ce medicul a făcut un asemenea gest…

„Fratele ca fratele, era pe treaba lui, cu viața lui, când se iubeau, când se mai certau, ca frații”

Toată lumea e distrusă, mulți prieteni dau declarație la poliție. Eu nu știu să fi suferit din dragoste sau ceva, oricum nu era foarte deschisă cu lucrul acesta. Cu ce puteau să o ajute părinții? Erau la Botoșani, se vedeau rar… Fratele ca fratele, era pe treaba lui, cu viața lui, când se iubeau, când se mai certau, ca frații”, a mărturisit o prietenă de-a Dianei-Alexandra Saucă.

„A aruncat cu flori, ghivece de pe hol într-un băiat

Nimeni nu știa să aibă vreo relație, însă portarul de la blocul unde locuia a vorbit de un episod șocant. „Nu mai știu când s-a întâmplat exact, dar destul de recent… A aruncat cu flori, ghivece de pe hol într-un băiat… Se certau. După, fata a vrut să plătească pagubele, să strângă, dar femeia de serviciu a spus că face ea. Altceva nu am mai auzit. Nu știu dacă era iubit sau o rudă, ceva… Era liniștită, nu prea o vedeau oamenii”, a spus portarul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre