Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru a păstra tacâmurile și vesela. Un ingredient de câțiva lei le redă frumusețea

Trucuri pentru a păstra tacâmurile și vesela. Un ingredient de câțiva lei le redă frumusețea
Plănuiți să găzduiți o petrecere și doriți să vă impresionați oaspeții cu vesela și tacâmurile rafinate, dar curățarea ruginii și a murdăriei de pe vesela și tacâmurile frumos sculptate, rămase de la bunica, poate părea o provocare? Iată câteva trucuri simple, dar care le redă frumusețea.

Tacâmurile și vesele moștenire din familie s-au îngălbenit și orice ați face nu le puteți reda frumusețea? Iată câteva trucuri care vă vor fi de mare ajutor.

Înmuiați obiectele într-o soluție obținută din apă și bicarbonat și veți scăpa de pete

Pentru petele persistente de pe veselă, în special cele provocate de pete precum cafeaua sau ceaiul, luați în considerare posibilitatea de a înmuia obiectele într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. Acest lucru poate ajuta la ridicarea și îndepărtarea petelor înainte de spălare.

Lăsați să se usuce de la sine sau ștergeți cu un prosop curat

După spălare, uscați imediat tacâmurile și vesela pentru a preveni petele de apă și dezvoltarea bacteriilor. Folosiți un prosop de vase curat și uscat pentru uscare sau lăsați-le să se usuce la aer pe un suport de vase. Asigurați o ventilație adecvată pentru a evita acumularea de umiditate.

Cum redați frumusețea tacâmurilor

Nu folosiți materiale abrazive

Unele obiecte pot fi mai delicate sau pot avea finisaje speciale. Fiți prudenți cu articole precum vasele pictate manual sau cele cu accente metalice. Spălați aceste articole cu grijă, cu mâna, nu le puneți în mașina de spălat vase și evitați să folosiți materiale abrazive care le-ar putea zgâria sau deteriora.

Nu folosiți detergenți duri

Alegeți un săpun de vase delicat pentru a vă curăța tacâmurile și vesela. Aplicați săpunul pe un burete sau o cârpă moale și frecați ușor suprafețele. Evitați să folosiți detergenți duri sau abrazivi, deoarece aceștia pot deteriora finisajul ustensilelor și al vaselor.

Clătiți cu apă înainte de spălare

Înainte de spălare, separați tacâmurile și vesela pe categorii. Clătiți-le în prealabil sub jet de apă pentru a îndepărta orice particule de alimente care se desprind. Acest pas inițial face ca procesul de curățare să fie mai eficient.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre