Potrivit ultimelor informații, rușii fac tot ce le stă în putință ca să șteargă urmele crimelor de război făcute. La ce au apelat.
Ucraina a devenit noul Auschwitz. Rușii folosesc crematorii mobile
Potrivit Kyiv Independent, care citează un comunicat al consiliului local din Mariupol, rușii folosesc brigăzi speciale care șterg dovezilor crimelor de război făcute de militari. Dar și crematorii mobile, unde cadavrele persoanelor decedate sunt incinerate. „Ce se întâmplă în Mariupol e o tragedie pe care lumea nu a mai întâlnit-o de pe vremea lagărelor de concentrare naziste. Tot oraşul nostru a devenit un lagăr al morţii”, a declarat primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko.
Volodimir Zelensky susține că rușii blochează accesul umanitar la Mariupol
La rândul său, Volodimir Zelensky susține că soldații ruși blochează accesul umanitar la Mariupol, tocmai pentru a ascunde miile de victime din acest oraş. „Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem primi ajutor umanitar în Mariupol este că până când totul va fi „curăţat” de către soldaţii ruşi, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo. Sunt mii de oameni ucişi şi mii de răniţi.
Ştim câţi soldaţi (ucraineni) au murit acolo şi câţi au fost răniţi, dar nu ştim câţi civili”, a spus Volodimir Zelensky. Pe de altă parte, el afirmă că adevărul va ieși la iveală până la urmă și se va dovedi cât rău au putut face rușii. „Dar, în orice caz, ei (ruşii) nu vor putea ascunde totul. Un astfel de număr este imposibil de ascuns. Şi cred că o să vedem cu toţii când vom intra în Mariupol”, a mai spus Zelensky.
Președintele ucrainean susține că familii întregi au fost arse
De asemenea, Zelensky spune că rușii folosesc metode „naziste” pentru a ascunde masacrul din Bucea și alte orașe. „În Bucea, de exemplu, au încercat să o facă, au ars o mulţime de oameni în această regiune: Bucea, Irpin, Hostomel. Au ars familii. Ieri am găsit o familie: tatăl, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt nazişti”, a mai spus preşedintele ucrainean cu câteva zile în urmă.
Sursă foto: G4media
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook