Simona Ionescu / Redactor Șef

Uimitor, Serena Williams a primit Oscarul pentru modă! „De mică am știut că sunt diferită”. Foto

Uimitor, Serena Williams a primit Oscarul pentru modă! „De mică am știut că sunt diferită”. Foto
Legenda tenisului, Serena Williams, a fost distinsă ca „fashion icon” la marea noapte a premiilor industriei modei. Oscarul pentru modă i-a revenit fostei mari sportive.

Serena Williams, care s-a retras din tenis anul trecut, este prima sportivă care a primit Oscarul pentru modă.

„De mică am știut că sunt diferită, așa că am explorat moda și stilul ca o modalitate de a mă distinge”

Legenda tenisului, Serena Williams, a povestit publicului cum moda a devenit un mod de exprimare preferat pe măsură ce a crescut în atenția publicului, terenul de tenis fiindu-i folosit drept podium. „Am știut de mică că sunt diferită, așa că am explorat moda și stilul ca o modalitate de a mă distinge.

În multe feluri, pentru mine, terenurile de tenis au devenit podiumul meu, iar U.S. Open a fost propria mea Săptămână a Modei din New York. Reimaginarea ținutei tradiționale de tenis a devenit o modalitate de a exprima individualitatea și încrederea mea și, cel mai important, cultura mea”, a declarat Williams în timp ce a acceptat luni seară premiul Fashion Icon din partea Council of Fashion Designers of America.

Serena cea „neînfricată, eroică, autentică, iconică, cea mai mare din toate timpurile”

Williams, care s-a retras din tenis anul trecut, este prima sportivă care a câștigat premiul Fashion Icon, iar acesta i-a fost înmânat de Kim Kardashian, premiată anul trecut de CFDA. Kardashian a numit-o pe Williams „neînfricată, eroică, autentică, iconică, cea mai mare din toate timpurile”.

Serena Williams a primit Oscarul pentru modă

Echivalentul industriei modei pentru noaptea Oscarurilor a avut loc la Muzeul American de Istorie Naturală din Manhattan și a fost prezentată de Anne Hathaway. În topul premiilor pentru designeri, Catherine Holstein, de la brandul Khaite, a fost desemnată designerul de îmbrăcăminte pentru femei al anului, iar Willy Chavarria a câștigat pentru îmbrăcăminte pentru bărbați. Premiul pentru accesorii a fost acordat lui Ashley Olsen și Mary-Kate Olsen de la eticheta The Row.

„Am proiectat fuste din denim”

Când Williams, acum în vârstă de 42 de ani, s-a retras din tenis, a spus că a trebuit să facă alegerea dificilă de a se concentra asupra maternității. Vedeta a născut în luna august o fetiță, la aproape exact un an de la ultimul său meci ca star al tenisului. Adira River Ohanian este al doilea copil pentru Williams și soțul ei, co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian.

Prima lor micuță, Olympia, s-a născut în 2017. În discursul său, ea a vorbit cu drag despre cum a învățat să-și exprime creativitatea pe teren: „Am proiectat fuste din denim și am purtat tutu-uri și body-uri mov și mi-am pus mărgele în păr și împletituri. A fost într-adevăr o perioadă de distracție pentru mine”.

În 2018, și-a lansat linia de îmbrăcăminte „S by Serena”

Williams a studiat moda în timpul carierei sale de jucătoare, iar în 2018 și-a lansat linia de îmbrăcăminte „S by Serena”, despre care a spus în discursul său că are ca scop „să inspire femeile să își îmbrățișeze corpul și să iubească cine sunt, indiferent de mărime, rasă sau venit”. Ultimele mulțumiri au fost pentru mama sa, „pentru că mi-a făcut primele costume de tenis când eram mică”. Felul în care mama i-a cusut lucrurile „a creat în mine această creativitate pe care o am și astăzi”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre