Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima zi din viața lui Mitică Popescu. Adevărul despre escare, despre iubită și despre ultima persoană care l-a vizitat, cu doar câteva ore înainte să moară – Exclusiv / Foto

Ultima zi din viața lui Mitică Popescu. Adevărul despre escare, despre iubită și despre ultima persoană care l-a vizitat, cu doar câteva ore înainte să moară – Exclusiv / Foto
Marele actor Mitică Popescu va fi înmormântat astăzi, la cimitirul Bellu. Deși viața lui a fost în vizorul publicului, se pare că multe amănunte a reușit să le păstreze secrete. Retetesivedete.ro a aflat ce a făcut Mitică Popescu în ultima lui zi de viață, petrecută pe un pat de spital.

Mitică Popescu își refăcuse într-un fel viața. „Era o doamnă care tot timpul era cu el și cu care domnul Mitică Popescu mergea în excursii. Doamna Constanța Economu a lucrat în televiziune, acolo s-au cunoscut, la emisiune. Știu că în fiecare an mergeau în excursii cu o anume firmă de turism care avea relații bune cu artiștii și oamenii de cultură”, ne-a declarat o sursă din TVR, apropiată de marele actor.

Mitică Popescu nu era angajatul TVR, dar avea o colaborare lungă cu echipa ce pregătea emisiunea „De-ale lui Mitică”, un proiect care a câștigat un public fidel. Cât timp a existat cantină la televiziune, de câte ori venea la filmare, lui Mitică Popescu îi plăcea să mănânce acolo cu angajații, să aibă lume multă în jur. Nu-i plăcea singurătatea și spunea des asta. Era foarte apropiat de membrii echipei de la emisiunea ce-i purta numele, iar aceștia îl respectau și îl iubeau.

Nepotul lui Mitica Popescu a fost prezent la priveghi. (Foto: SpyNews.ro)

Avea un nepot de la unul din frați, de care era foarte apropiat. Sursa noastră ne-a spus că este foarte probabil ca acest nepot să fie moștenitorul maestrului Mitică Popescu, deși au apărut opinii că doamna Economu ar fi beneficiara a ceea ce a lăsat în urmă marele actor.

Nepotul a fost și cel care l-a vizitat la Spitalul Elias și cel care se ocupă de înmormântarea ce va avea loc azi, la ora 15, la Cimitirul Bellu.

Ultimele ore de viață în Spitalul Elias

Am avut șansa să vorbesc cu o persoană apropiată, care a fost internată la Spitalul Elias, în perioada sărbătorilor, pe secția de Recuperare, acolo unde se afla actorul după ce fusese transferat de la Spitalul Floreasca.

Conform mărturiei sale, Mitică Popescu a fost bine, se comporta ca oricare pacient. Adică l-a văzut mergând, coborând cu liftul în curte, vorbind cu personalul medical care-i administra tratamentul cardiac.

„Era un pacient ca și noi, internat pentru recuperare. Am auzit că fuma foarte mult, dar la 86 de ani… e normal să ai probleme cu inima. Mie mi-a fost foarte drag ca actor, l-am văzut la teatru, l-am văzut în filme. Chiar îmi pare rău că nu m-am dus la dânsul să vorbim, dar n-am vrut să-l deranjez. M-am externat înainte de Revelion, dar l-am lăsat bine”, a povestit persoana pe care am invocat-o.

Nu a avut escare și nu a zăcut la pat

Așa cum am scris în articolele anterioare, Mitică Popescu a fost transferat în ultima zi a anului trecut de la Spitalul Elias la Spitalul Fundeni, unde medicul i-a pus stent la inimă. A fost adus înapoi, dar din cauza intervenției pe cord a fost internat pe secția de Terapie intensivă, unde supravegherea este permanentă. Nu a fost intubat și nici escare nu a avut, așa cum s-a afirmat, pentru că nu a fost un pacient care să stea imobilizat în pat.

În ziua de 3 ianuarie a primit vizita unui bărbat, apoi, câteva ore mai târziu a intervenit stopul cardiac și, în ciuda eforturilor personalului medical, actorul Mitică Popescu s-a stins.
Pe cei care-i urmăreau emisiunile la TVR2, îi informăm că Mitică Popescu va fi prezent și în edițiile următoare, deoarece a terminat de filmat întregul sezon al emisiunii „D-ale lui Mitică”. Un mare actor care și-a încheiat misiunea.

Dumnezeu să-l odihnească!

Familia actorului a transmis că Mitică Popescu s-a stins din viață „după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată”.

„Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre „monștrii sacri” ai teatrului și filmului românesc.
S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă.
Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes.
Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, arată familia actorului într-un comunicat.

Înmormântat cu cel mai drag obiect alături

Înmormântarea are loc la Cimitirul Bellu, vineri, 6 ianuarie, la ora 15.00. În sicriul actorului a fost așezată și o pălărie neagră care a fost aproape nelipsită din ținuta lui Mitică Popescu.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre