Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți. Începe procesul Lidiei Buble. Artista a fost trimisă în judecată pentru dare de mită

Ultimele noutăți. Începe procesul Lidiei Buble. Artista a fost trimisă în judecată pentru dare de mită
La începutul anului, Lidia Buble a fost prima persoană audiată în dosarul de corupție în care a fost trimisă în judecată alături de alte trei persoane, între care doi agenți ai Brigăzii de Poliție Rutieră pe care i-a mituit. În final, vedeta a fost sinceră cu oamenii legii, a povestit cum s-au întâmplat faptele, dar și de ce îi era frică să nu fie pusă să sufle în etilotest. Acum, vedeta a primit  o veste teribilă.

După ce a fost audiată de două ori, Lidia Buble a recunoscut în fața procurorilor DIICOT, că a mituit un echipaj al Brigăzii Poliției Rutiere, deoarece băuse și nu voia să riște să fie testată cu aparatul etilotest. S-a înțeles cu oamenii legii asupra sumei pe care urma să le-o dea, a ajuns acasă  pentru a lua bani și, de acolo, escortată de mașina Poliției, care avea girofarul aprins, până la un bancomat, în condițiile în care, după ce a ajuns acasă, artista a susținut că nu avea bani cash.

Vedeta a declarat că, la 15 ianuarie 2021, a fost oprită, în jurul orelor 03.00, de un echipaj de poliție rutieră, imediat după ce ieșise dintr-o benzinărie situată între străzile Nicolea Caranfil și Căpitan Alexandru Șerbănescu. Aceasta se găsește aproape de casa artistei.

Conform celor declarate,  având etilotestul în mână, agentul Marius Miulescu i-a bătut în geam, în timp ce colega acestuia, Elena Reznicsek, a rămas la mașină. Agentul i-a cerut actele, dar și declarația pe propria răspundere, în condițiile în care erau instituite restricții de circulație, noaptea. Pentru că nu avea la ea permisul, dar nici declarația respectivă, agentul de circulație i-ar fi spus că urmează să-i dea o amendă de 3.500 de lei.

Polițistul i-ar fi dat de înțeles artistei că se pot înțelege, drept pentru care el și colega lui, în mașina de serviciu, au urmat-o pe artistă până în fața blocului în care locuiește. Vedeta a parcat în garaj, a urcat în apartament și a revenit cu un card bancar pentru a merge la un bancomat să scoată bani. Aceste moment au fost surprins de camerele de supraveghere.

Lidia Buble a mers în mașina poliției la bancomat

Conform rechizitoriului, „inculpata Elena Reznicsek a urcat la volan, Buble Lidia s-a urcat pe locul din dreapta față, așa cum se poate observa din înregistrările video, iar Miulescu Marius Constantin a coborât și i-a așteptat în fața blocului, fiind surprinși de camerele de luat vederi. (…)

Inculpata Lidia Buble a fost transportată cu autospeciala poliției pentru a retrage mita de la bancomatul BRD din Piața Charles de Gaulle, de unde a retras suma de 900 lei. Apoi a revenit în autospeciala poliției, inculpata Elena Reznicsek solicitându-i să nu-i predea banii în mână, ci să îi depună în zona cotierei, în suportul de pahare, lucru pe care l-a și făcut”.

Procurorii antimafia au descoperit  întreaga întâmplare deoarece, în noaptea cu pricina, 14 spre 15 ianuarie 2021, în timp ce se întorcea acasă, la volan, deși consumase alcool, Lidia Buble, în jurul orei  02.32 artista l-a sunat pe Dragoș Ștefan Presură, un bărbat al cărui telefon era supravegheat de procurori, în alt dosar. Cu această ocazie artista i-a povestit interlocutorului ei ce i s-a întâmplat și i-a cerut părerea cu privire la suma pe care să le-o dea polițiștilor.

Polițistul șpăgar i-a făcut și avansuri Lidiei Buble

Cântăreața i-a povestit interlocutorului său și cum polițistul care i-a sugerat șpaga i-a făcut și avansuri: „Nu știu cum îl cheamă, dar avea vrăjeală în el, efectiv… deci… ăsta nu știu la ce se aștepta… adică… el… Doamne! Niciodată nu mi s-o întâmplat așa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimțit și-mi zicea „Ce să facem acum domnișoară Lidia?”

„Dă-mi amendă, ce să faci?” „Păi știți, e 2.500 și nu știu cât amenda…” Zic: Ok. Dă-mi amendă. Muream de sete. Ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” ”Păi nu amendă… nu v-aș da, poate ne calculăm altfel”. Și zic: „Aaaa, păi zi așa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine. Am luat bani să-mi iau apă, nu mi-am luat bani să…” Și vine mă, după mine ăsta…

Doamne, mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’… nici nu știu câți bani se dă. Eu n-am dat în viața mea șpagă la polițiști. E prima dată, efectiv, ăsta e un puțos d-ăsta de 27 -28 de ani, nu are mai mult de 30 de ani”. Sugestia lui Presură a fost să dea șpagă „500 de lei și spune-i că îi transmite salutări Ionuț Ipate”.

Încheiere instanță: „Buble Lidia, trimisă în judecată pentru infracţiunea de dare de mită”

Pe 22 noiembrie, anul trecut, dosarul în care Lidia Buble era anchetată alături de alți inculpați a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.  În data de 11 martie, instanța a decis începerea judecării cauzei. Practic, dosarul a trecut de camera preliminată și a intrat în judecarea pe fond.

În soluția pe scurt se notează că instanța „constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.218/D/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Ploieşti privind pe inculpaţii 1. MIULESCU MARIUS CONSTANTIN, trimis în judecată pentru infracţiunea de: – luare de mită, prev. şi ped. de art. 7 lit. „c” din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. (1) C. pen.,

2.REZNICSEK ELENA DANIELA, trimisă în judecată pentru infracţiunea de: – luare de mită, prev. şi ped. de art. 7 lit. „c” din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. (1) C. pen., 3. CIUPERCĂ LAURENŢIU-CRISTIAN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de: – deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. şi ped. de art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 143/2000,

4. BUBLE LIDIA, trimisă în judecată pentru infracţiunea de: – dare de mită, prev şi ped. de art. 290 alin. (1) C. pen., cu aplic. art. 75 alin. (2) lit. „a” şi „b” C. pen. 5. PRESURĂ DRAGOŞ-ŞTEFAN, trimis în judecată pentru infracţiunea de: – instigare la dare de mită, prev şi ped. de art. 47 C. pen. rap. la art. 290 alin. (1) C. pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii MIULESCU MARIUS CONSTANTIN, REZNICSEK ELENA DANIELA, CIUPERCĂ LAURENŢIU-CRISTIAN, BUBLE LIDIA, PRESURĂ DRAGOŞ-ŞTEFAN”. Inculpații beneficiază de dreptul de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Sursa foto: Evz.ro, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre