Simona Ionescu / Redactor Șef

Masacru la Timișoara. Cangurii de la Zoo, uciși de câini de luptă

Masacru la Timișoara. Cangurii de la Zoo, uciși de câini de luptă
Știați că la Grădina Zoologică din Timișoara se puteau vedea canguri? E de domeniul trecutului. Toți cei șase canguri au fost uciși. Sfâșiați, mai exact, de câini.

Trei câini au făcut ravagii la Zoo Timișoara, animalele intrând în habitatul cangurilor unde au ucis toate cele șase animale. Aceiași câini periculoși au atacat și pasărea Emu, dar aceasta a reușit în final să sară gardul și să fugă. Descrierea pare desprinsă dintr-un film de groază. Din păcate, nu este ficțiune.

Tragedia  a avut loc în noaptea de luni spre marți. Câinii au atacat cangurii, iar aceștia nu au avut unde fugi ca să scape. În final au fost sfâșiați și au murit chinuiți. Unul avea piciorul rupt, iar altul a fost găsit cu abdomenul deschis. Reprezentanții Zoo spun că animalele nu au fost atacate pentru a servi drept hrană și au o teorie interesantă cu privire la animalele care au comis atacul.

„Au intrat trei câini în incinta Zoo, au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri pe care îi aveam. Au intrat și la Emu, dar ea de frică a reușit să sară peste gard. Noi am văzut dimineața când am venit la lucru. Am fost să căutăm pasărea și am găsit-o plimbându-se pe alei, din fericire nu a pățit nimic.

La canguri a fost altfel situația, pentru că ei aleargă atunci când sunt speriați și au un mecanism, li se blochează mușchii, nu mai pot să se miște”, a declarat, pentru Tion.ro, administratorul Zoo Timișoara, Călin Călămar.

Câinii atacatori nu erau maidanezi

Îngrijitorii de la Zoo au căutat locul pe unde au intrat câinii, nu l-au găsit și au lansat ipoteza că ar fi săpat o cale de acces pe sub gard. Doi dintre câini au fost prinși și duși în adăpostul Danyflor. Cei doi sunt un Rottweiler și un ciobănesc german. Potrivit lui Călămar, câinii nu par a fi maidanezi.

Acesta nu e primul incident violent de la Zoo Timișoara. Amintim că în urmă cu mai mulți ani, zebra Keymoes, primită de instituție, a decedat după ce a făcut un atac de panică, la scurt timp după ce a fost adusă. Ea a căzut în eleșteu și s-a înecat, chiar în ziua în care a fost arătată presei.

Sursa foto: Observatornews.ro

Ce face Iulia Vântur în plin scandal cu droguri în care e implicată și familia iubitului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre