Simona Ionescu / Redactor Șef

Un bărbat călărește un rechin-balenă. Imaginile care au șocat internetul

Un bărbat călărește un rechin-balenă. Imaginile care au șocat internetul
Imaginile dintr-un moment șocant circulă pe internet și lasă oamenii cu gurile căscate. Un om a sărit pe un rechin-balenă și a încercat să călărească animalul agățându-se de aripioarele sale dorsale, în Marea Roșie.

Cascadorul, numit Zaki Al-sabahy, a fost filmat pe puntea unui yacht în timp ce privea rechinii înotând aproape de orașul portuar Yanbu din Arabia Saudită.

Când unul dintre rechinii-balenă s-a apropiat de barcă, domnul Al-sabahy a sărit pe spatele animalului, a strâns de aripioarele dorsale ale acestuia și și-a încolăcit picioarele în jurul mijlocului său.

Practica de călărie, în apă

Practica călăritului rechinilor-balenă este bine cunoscută, în ciuda faptului că oamenii de știință și conservatorii au încercat să îi descurajeze pe cascadori.  Domnul Al-sabahy a fost alături de doi prieteni care l-au filmat și au încărcat materialele pe rețelele de socializare.

Unul dintre bărbați poate fi auzit strigând: „Fii atent, te poate înghiți”, în timp ce domnul Al-sabahy atârnă de rechinul-balenă.

Animalele uriașe apar în fața turiștilor extrem de rar în Marea Roșie și multe persoane au comentat cu privire la cascadoria bărbatului.

Un act de curaj sau terifierea animalelor acvatice?

Mulți au fost impresionați de videoclip, un utilizator a comentat: „Un om curajos, Dumnezeu îl salvează”, dar alții au fost extrem de critici pentru „comportamentul lui nechibzuit” și pentru terifierea animalului. Autoritățile saudite nu au făcut niciun comentariu cu privire la incident.

Rechinul-balenă, cel mai mare pește din lume, este declarat „pe cale de dispariție” pe Uniunea Internațională pentru Conservarea Listei Roșii a naturii, din cauza impactului pescuitului, pierderilor accidentale de petrol și loviturilor de nave, împreună cu durata lungă de viață a animalului și maturizarea sa târzie.

În ciuda dimensiunii lor, rechinii balenă nu sunt periculoși și se știe că animalele mai tinere se joacă cu scafandrii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre