Simona Ionescu / Redactor Șef

Un cunoscut actor și-a diagnosticat propria tumoră cerebrală într-un vis. „Moartea a fost cea mai mare frică a mea”

Un cunoscut actor și-a diagnosticat propria tumoră cerebrală într-un vis. „Moartea a fost cea mai mare frică a mea”
Cunoscutul actor Mark Ruffalo a împărtășit diagnosticul său neobișnuit de boală cerebrală rară. Starul a spus că a visat despre această afecțiune înainte de a fi diagnosticat cu ea. Vedeta suferă de cancer.

La începutul anilor 2000, actorul Mark Ruffalo, starul din Avengers, a dispărut o perioadă din atenția publicului, în timp ce se refăcea după o paralizie apărută după ce a suferit o operație periculoasă pe creier pentru a îndepărta o tumoră. Dar poate la fel de șocant ca și chinul prin care a trecut pentru a îndepărta tumora cerebrală a fost modul în care a dat prima dată peste ea. Practic, actorul a visat că e bolnav. A visat tumora. Acesta spune că suferă de neurom.

Actorul Mark Ruffalo a visat în timpul unor filmări că are o tumoră

Un neurom este o tumoră benignă a țesutului nervos care este adesea asociată cu durere sau cu anumite tipuri specifice de alte simptome. Neuromele apar cel mai frecvent din țesutul nervos non-neuronal după amputații sau traume, sau pot fi adevărate neoplasme.

Mark Ruffalo a visat că are cancer

Vorbind despre visul în care a aflat de tumora sa, Ruffalo a declarat în 2013 pentru Asociația Neuromelor Acustice ce a simțit când a visat că are cancer și unde e localizat acesta: „A fost atât de surprinzător – impresia din vis a fost că trebuia să se trateze imediat. Moartea a fost cea mai mare frică a mea”.

Ruffalo, celebru pentru interpretarea din The Incredible Hulk și pentru apariția sa în alte filme, precum Shutter Island, i-a povestit visul unui medic de pe platoul de filmare al filmului The Last Castle.

Drept răspuns, i s-a spus „ești nebun”, dar, pentru a-l liniști, medicul l-a programat pentru o scanare. Mark Ruffalo a mers la scurt timp după aceea să își efectueze o tomografie computerizată, care a dezvăluit realitatea șocantă – un neurolog i-a spus că are o masă în spatele urechii stângi „de mărimea unei mingi de golf”, potrivit actorului.

Anestezia, negociată cu Dumnezeu

Ceea ce i-a apărut în vis, s-a dovedit a fi o tumoră cerebrală rară numită neuromă acustică, care afectează aproximativ 2.000 – 3.000 de americani pe an. Deși s-a dovedit a fi o tumoare benignă, din cauza locului în care se afla pe corpul său, a fost nevoie să fie operată.

Un neurom acustic, cunoscut și sub numele de schwannom vestibular, crește pe nervul responsabil pentru auz și echilibru. Simptomele sale includ pierderea auzului de la o ureche, tinitus și vertij, explică NHS. La doar patru săptămâni de la diagnosticarea sa, Ruffalo a făcut o intervenție chirurgicală pentru a i se îndepărta tumora cerebrală.

În trecut, el suferise o „reacție proastă” la anestezie, așa că era îngrozit de operație. Pentru ca lucrurile să fie și mai înspăimântătoare, lui Ruffalo i s-a spus că are mari șanse să își piardă nervul facial în urma operației. El a spus: „M-am rugat și m-am cam târguit cu Dumnezeu. Mă rugam într-una la Dumnezeu și mă rugam: Hei, omule, te rog… știi tu… nu-mi lua fața. Și nu-mi lua viața, pentru că fără fața mea nu-mi pot întreține familia și fără viața mea, cu siguranță nu-mi pot întreține familia”.

Actorului i-a paralizat fața aproape un an

La câteva zile după operație, fața sa a început să paralizeze: după patru zile, nu-și mai putea mișca partea stângă a feței, ceea ce a declanșat o recuperare emoțională de zece luni pentru a-și recăpăta fața, care a implicat acupunctură și terapie craniană sacrală. În momentul diagnosticului, a fost nevoit să se retragă din filmul Signs (2002), realizat de M. Night Shyamalan.

Medicii arată că neuromele acustice, dacă sunt suficient de mari, pot deveni amenințătoare pentru viață, deoarece duc la acumularea de lichid în creier. Tumora crește lent, ceea ce înseamnă că există o perioadă lungă de timp pentru a depista boala și a o trata.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre