Simona Ionescu / Redactor Șef

Un mulaj din ghips al mâinii stângi a prințesei Diana a fost scos la licitație. A fost realizat cu puțin timp înainte de moarte

Un mulaj din ghips al mâinii stângi a prințesei Diana a fost scos la licitație. A fost realizat cu puțin timp înainte de moarte
După ce va fi expusă publicului timp de o săptămână, mâna turnată a prințesei Diana va fi vândută la o licitație.

Este singurul mulaj făcut în timpul vieții prințesei Diana, care a fost realizat cu acordul prințesei inimilor.

Un mulaj din ghips al mâinii stângi a prințesei Diana a fost scos la licitație. A fost realizat cu puțin timp înainte de moarte

Potrivit informațiilor oferite de expertul regal Neil Sean, mâna turnată a prințesei Diana a fost realizată de sculptorul Oscar Nemon, în atelierul său din Palatul Saint James, nu cu mult timp „înainte de moartea ei, la sfârșitul anilor 1990”. Licitația va avea loc la Reeman Dansie din Essex, în cadrul „Royalty, Fine Art and Antiques Sale”, pe 8 și 9 noiembrie.

 

Într-un videoclip recent pe canalul său de YouTube, expertul regal Neil Sean a explicat că „mulajul rar” al mâinii prințesei Diana va fi expus săptămâna viitoare. De asemenea, Sean a precizat că alături de mulaj vor mai fi înstrăinate și alte „suveniruri regale”. De asemenea, va putea fi cumpărat și un mulaj al mâinii lui Winston Churchill. Se estimează că prețul de pornire ar putea fi 40.000 de lire sterline.

 

Obișnuia să modifice bijuteriile

Prințesa Diana avea obiceiul de a modifica bijuteriile din colecția sa. Ea a transformat ceasul dintr-o colecție saudită într-un choker pe care l-a purtat pe cap ca și diademă în timpul unei vizite oficiale în Japonia în anul 1986, când toate privirile au fost ațintite asupra ei. Printre bijuteriile pe care le-a iubit cel mai mult se numără cerceii cu safire pe care, la rândul ei, Kate, care îi poartă deseori, i-a modificat, separând partea detașabilă.

Diana s-a stins din viață pe 31 august 1997, la doar 36 de ani, alături de iubitul său, Dodi al Fayed, după ce mașina în care aceștia se aflau s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris. Regina a lăsat în urmă doi copii, pe William și Harry, care atunci aveau doar 15 și respectiv 12 ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre