Simona Ionescu / Redactor Șef

Un nou proiect de lege vizează cuplurile care fac nuntă. ANAF le-a pus gând rău

Un nou proiect de lege vizează cuplurile care fac nuntă. ANAF le-a pus gând rău
Nunțile spectaculoase făcute de mai marii din politica românească i-a făcut pe reprezentanții ANAF să-și pună mari semne de întrebare privind sumele cheltuite.

În acest moment, guvernanții au în vedere un nou proiect de lege, potrivit cărora tinerii căsătoriți vor trebui să declare veniturile obținute din darul de nuntă la ANAF.

Toată nebunia a început după ce a apărut declarația de avere a liderului AUR, George Simion, care ar fi primit ca dar de nuntă suma de 400.000 de euro. Desigur că acesta a declarat că nu e nimic adevărat și că tot ce a apărut în presă e doar o gogoriță.

George Simion, luat la puricat de reprezentanții ANAF

Doar că cei de la ANAF nu l-au crezut pe cuvânt, iar acum politicianul are parte de o verificare la sânge din partea reprezentanților ANAF. Se verifică nu doar cheltuielile de nuntă, dar și cutia de donații despre care a tot vorbit George Simion la momentul respectiv. În plus, ANAF a luat la puricat și contul gestionat de Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

Liviu Dragnea a pus sare pe rană

De parcă toate astea n-ar fi fost de ajuns, Liviu Dragnea a pus jar pe foc, afirmând că există o legătură între George Simion și AUR care, la fel ca și USR, ar fi creația generalului Florin Coldea, șeful operativ al SRI. Iar de aici până la apariția unor discuții și mai aprinse, n-a fost decât un singur pas.

George Simion a primit 400.000 de euro ca dar de nunta

Diana Șoșoacă și soțul, în vizorul ANAF

Vizați de ANAF sunt acum și senatoarea Diana Șoșoacă și soțul său. După ce s-a certat ca la ușa cortului cu jurnaliștii italieni de la RAI, el a fost condamnat recent la 180 de zile de închisoare cu suspendare. La care se adaugă plata a 180.000 de lei către stat, plus alți 2500 de lei cheltuieli de judecată pentru ultraj. Deocamdată, decizia nu e definitivă și sigur Diana Șoșoacă, războinică așa cum o știm nu-și va lăsa soțul singur și hotărârea va fi atacată în instanță.

Nu scapă nici Ionuț Stroe

Dar se spune că Diana Șoșoacă ar mai avea ceva probleme din cauza vizitelor de la ambasada Rusiei, plus datoriile acumulate în perioada pandemiei. Nu în ultimul rând, fostul ministru, Ionuț Stroe, ar putea intra în vizorul celor de la ANAF, după ce a făcut o nuntă ca-n povești, unde au participat peste 500 de petrecăreți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre