Pe bunic nu l-a deranjat acest lucru și a decis să facă din această magazie casa lui. Stuart Grant, care împlinește 90 de ani mâine, s-a mutat în cabana veche din Tomich, lângă Inverness, în timp ce renova o casă din apropiere.
Proprietatea nu avea acoperiș și nici uși, dar pe Grant nu l-a deranjat deloc, pentru că a decis să facă ceva cu totul și cu totul special.
Tată a doi copii, el a lucrat pentru proprietatea rustică cu trei dormitoare nu mai puțin de 46 de ani, pentru că suferă de encefalomielită mialgică, denumită și sindromul oboselii cronice.
Casa de vis a oricărui fan al Stăpânului inelelor
Stuart Grant nu are telefon mobil, nu folosește Internetul și nu mai conduce din cauza vârstei, dar îi place să iasă în oraș și să întâlnească cu oamenii. Deși casa e identică cu cea din Stăpânul inelelor, bătrânul spune că nu s-a uitat niciodată la acest film. “Nu m-am uitat la Stăpânul inelelor.
Este doar o coincidență faptul că ușa mea din față are aproape aceeași formă și același tip de lemn, stejar. Există vitralii pe fiecare parte a ei”, a declarat bunicul.
“Am tăiat eu însumi lemnul din copaci căzuți și am adunat pietre din râu pentru zidărie. Eu am pus scările”
Bărbatul spune că inițial s-a gândit ca această casă să fie locuința temporară până ce termina de renovat casa, dar s-a îndrăgostit iremediabil de acel loc și n-a mai putut să plece în altă parte. Aveam un asemenea entuziasm să o fac.
Nu știu cât de mult a costat. Am tăiat eu însumi lemnul din copaci căzuți și am adunat pietre din râu pentru zidărie. Eu am pus scările. Mi-a plăcut foarte mult să o fac. M-am lăsat dus de val”, a afirmat bătrânul.
El susține că proiectele creative i-au menținut tinerețea. “Întotdeauna am fost un inventator și un designer. Mama îmi spunea ‘ești mereu mâzgălit’ când eram mic. Oamenii cred că sunt deștept pentru că fac lucruri originale, dar nu au încercat. Mâine voi împlini 90 de ani, dar mă simt ca un adolescent.
Oamenilor nu le vine să creadă că am 90 de ani. Am călătorit în toată lumea, totul este doar o mare aventură. Aș putea să încep cu o sămânță și să termin cu o casă. Munca este cea mai bună terapie”, a încheiat bunicul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook