Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedetă Tv, liberă de contract după „un coșmar de nouă luni”. Ultimul mesaj către colegi

Vedetă Tv, liberă de contract după „un coșmar de nouă luni”. Ultimul mesaj către colegi
Nouă luni a așteptat Octavia Geamănu pe holurile Antenei 1 să fie băgată în seamă și să revină din nou la pupitrul știrilor.

Prezentatoarea a venit zilnic la lucru, în speranța că într-o bună zi, ceva se va întâmpla. Astăzi, mai marii instituției au eliberat-o de contract.

Așa cum i-a obișnuit pe fanii săi alături de care și-a petrecut timpul în ultimul an, Octavia Geamănu a dat verdictul șefilor săi: a încheiat contractul cu postul de televiziune, concedierea având motivație disciplinară. Pe contul său de socializare, soția lui Marian Ionescu, liderul formației Direcția 5, a explicat cum și-a luat la revedere de la colegi. Un mesaj care arată cât de dureroasă e despărțirea.

„S-a încheiat hărțuirea”

„Pe vremuri, când vedeam cum își iau “La revedere” unii dintre colegi, într-un firesc profesional devenit obișnuință, de la pupitrul Observatorului, predând ștafeta celui care urma, anunțându-și fiecare planurile. Nu mă gândeam la cum voi face eu, dar nici că voi fi în situația asta.

Cert e ca s-a încheiat hărțuirea, coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea, timp in care am sperat că îmi pot relua activitatea mea, că oamenii vor fi mai buni. Cum s-ar zice, sunt liberă de contract. Și chiar așa mă simt, liberă. Mare lucru. Mă mai întreabă lumea: “Și ce-ai învățat din asta?”. Răspunsul e: nimic. Aș face totul absolut la fel din prima până-n ultima zi din toți acești ani.

„Concedierea produsă azi are motivație disciplinară în viziunea unora”

Ar fi murit o parte din mine în fiecare zi să accept un abuz, ulterior mai multe, fără să lupt. Căci așa cum mi s-a spus întotdeauna, fără excepție, am fost impecabilă și nimeni nu a avut ce să-mi reproșeze. Deși concedierea produsă azi are motivație disciplinară în viziunea unora, momentul în care mi-a fost înmânată decizia a fost cireașa de pe tortul grețos, drept  răsplata pentru fidelitate, dedicare, implicare, muncă, etc.

Partea bună e că odată cu această concediere am ieșit din acest nod fără vreun regret, cu maximă încredere în Dumnezeu și în destin, în avocații mei de nota zece de la Man & Paraschiv și în instanță, desigur, că așa-i uneori în viață.

„Partea bună e că mereu am știut ce vreau”

Procesele merg mai departe pentru că eu am crezut de la început în dreptate și asta cred și acum. Vă țin la curent, pare interesant de urmărit “subiectul”.  Vă mulțumesc din tot sufletul pentru că mi-ați fost alături în acești 18 ani minunați și mai ales în ultimele 9 luni. Vă simt aproape.

Ce voi face? Îmi concentrez energia exact în direcția în care știu că vreau să merg. Partea bună e că mereu am știut ce vreau, așa cum mereu am știut ce nu vreau. Le mulțumesc enorm acelor colegi care mi-au fost aproape până în ultima zi petrecută în Antena și oamenilor care au crezut în mine în timpul acestei călătorii extraordinare. Cu dragoste, vă trimit gânduri bune!”, au fost cuvintele Octaviei Geamănu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre