Simona Ionescu / Redactor Șef

Ei sunt „vedetele la bani”! Forbes America nominalizează miliardarii români

Ei sunt „vedetele la bani”! Forbes America nominalizează miliardarii români
Revista Forbes publică anual topurile celor mai bogați oameni de pe planetă. Evident, românii nu sunt lăsați deoparte, mai ales că în țara noastră există povești interesante.

Bunăoară, anul acesta, miliardarul Ion Țiriac a ajuns să fie surclasat. Forbes America nominalizează miliardarii români, arată cine sunt „vedetele la bani”, iar informația momentului este că Ion Țiriac nu mai apare în capul listei, așa cum eram obișnuiți din anii trecuți.

Cu o avere de 2 miliarde de dolari, Ion Țiriac a devenit al doilea cel mai bogat român conform topului Forbes

Ion Țiriac a fost mutat de pe locul 1 al Topului Forbes al celor mai bogați români. Cu o avere cifrată la 2 miliarde de dolari, fostul mare tenismen a ajuns pe locul 2 în Topul Forbes. Culmea ironiei, pe locul 1 a ajuns un alt fost tenismen.

Ce afaceri face Daniel Dineș, cel mai bogat român

Pe locul 1 al celor mai bogați afaceriști români conform topului Forbes, se află fostul tenismen Daniel Dineș. În vârstă de 51 de ani, acesta a mai apărut în Forbes în urmă cu patru ani, când a fost menționat ca fiind primul miliardar român care se ocupă cu afaceri cu roboți software.

Cel mai bogat român în 2023, Daniel Dineș, a fost și el tenismen, înainte să se apuce de afaceri în IT. Acum are o avere de 2,1 miliarde

Fost tenismen în tinerețe și acesta, Dineș are o avere care a ajuns la 2,1 miliarde de dolari, devenind, astfel, cel mai bogat român al anului 2023. Potrivit sursei citate, averea acestuia a explodat pur şi simplu în acest an. Compania sa, unde este cofondator, UiPath a făcut senzaţie pe bursă.

Forbes America nominalizează miliardarii români

Este interesant de urmărit fluctuația averii lui Dineș. Acesta ajunsese în 2021 la o avere de 6 miliarde de dolari, dar a intrat în picaj. La începutul acestui an, mai avea 1.6 miliarde de dolari, dar a recuperat pe parcurs, ajungând la 2,1 miliarde de dolari, ceea ce îl poziționează pe primul loc în România.

Dineş se află pe locul 1457 în topul bogaţilor lumii. În topul primilor 5 afacerişti români miliardari se mai află Dragoş Pavăl (1.7 miliarde de dolari), Ion Stoica (1.2 miliarde de dolari) şi Matei Zaharia (1.2 miliarde de dolari).

Sursa foto: Capital.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre