Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru elevi. Pot primi burse chiar și de 3000 de lei. Care sunt condițiile

Veste bună pentru elevi. Pot primi burse chiar și de 3000 de lei. Care sunt condițiile
Elevii cărora le place cartea vor fi remunerați așa cum merită anul acesta. O bursă de excelență poate ajunge chiar și la 3000 de lei.

Bursele pentru acest an școlar le va da un imbold elevilor să învețe cât mai bine. Aceștia pot primi și 3000 de lei.

Potrivit declarațiilor oferite pentru Bistrițeanul Live de profesorul Mircea Cristian Nicula, șeful ISH BN, în acest an elevii vor beneficia de burse importante. Dacă bursele de merit vor fi de 450 de lei, elevii cu burse sociale sau tehnologice vor avea de primit 300 de lei. Cele mai mare burse sunt cele de excelență, care pot atinge suma de 3000 de lei.

Condiția ca un elev să primească o bursă tehnologică este să nu depășească zece absențe pe lună. Nu vor lipsi nici bursele pentru elevele care au rezultate bune la învățătură și rămân însărcinate. Acestea vor lua 700 de lei.

„Bursele de merit se acordă pe baza rezultatelor, la propunerea dirigintelui, pentru 30% dintre elevii unei clase”

„Avem burse de de excelență de tip I și II. Cele de tip I se oferă pentru performanțe la nivel internațional. Aici elevii pot primi între 750 și 3000 de lei bursă. Bursele de excelență de tip II se oferă pentru premii obținute la nivel național. Este vorba despre 700 de lei. Mai avem burse de merit în valoare de 450 de lei, dar și burse sociale de 300 de lei – la fel ca bursele tehnologice.

Burse pentru elevi în anul 2023

Bursele de merit se acordă pe baza rezultatelor, la propunerea dirigentului, pentru 30% dintre elevii unei clase. Însă, dacă există mai multe medii peste 9,50 – se vor acorda burse tuturor. Sunt clase în care se învață foarte bine”, a mărturisit prof. Mircea Cristian Nicula.

Burse vor primi și medaliații cu aur la campionatele naționale

De asemenea, vor primi burse de merit și premianții locurilor i, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor naționale. Dar și elevii care au luat locul I la cursurile naționale extrașcolare. Precum și cei medaliați cu aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive în sporturile olimpice.

Pentru ca elevii din familiile cu venit mediu, cei fără părinți sau cei care suferă de diverse boli să aibă burse sociale, trebuie să depună o solicitare la secretariat în primele 25 de zile calendaristice ale lunii în curs.

„O noutate cu care ne putem lăuda, pentru că a fost și inițiativa noastră, deși programul se implementează la nivel național, este PatrimVen. Programul ne oferă date de la ANAF despre veniturile părinților. Astfel ușurăm munca tuturor. Nu le mai cerem copiilor adeverințe și hârtii”, a mai spus prof. Mircea Cristian Nicula.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre