Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru părinți. Se majorează tichetul de creșă

Veste bună pentru părinți. Se majorează tichetul de creșă
În luna aprilie tichetul de creșă a avut parte de o majorare de 20 de lei. De la 1 octombrie, acesta se va majora din nou.

Potrivit unui ordin apărut recent, noua valoare a tichetului de creșă este de 660 de lei. Anul acesta, tichetul de creșă s-a majorat de două ori, prima dată în luna aprilie. Noua valoare se va aplica de la 1 octombrie.

Vineri, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun 5.339/2.025/2024 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2024.

Tichetul de creșă a mai fost odată majorat în aprilie

Potrivit acestui ordin, tichetul de creșă să fie majorat cu 20 de lei, față de valoarea anterioară, ajungând la 660 de lei. În aprilie, tichetul de creșă a fost majorat la 640 de lei.

„Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 660 lei”, prevede noul ordin.

Noua valoarea va fi aplicabilă și pentru primele luni ale semestrului I ale anului 2025.

Cum se acordă tichetele de creșă

Tichetele de creșă se majorează de la 1 octombrie

Tichetele de creșă sunt primite de părinții care nu sunt în concediu de creștere, își duc micuții la creșă sau îi lasă alături de bone care lucrează autorizat. Acest ajutor se acordă lunar, în baza unor documente stabilite prin lege și nu sunt supuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Potrivit legii, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creșă nu poate depăși lunar suma prevăzută prin ordin de ministru, pentru fiecare copil aflat la creșă.

Aceste tichete sunt doar în format electronic, iar banii nu se dau direct angajatului. „Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul”, spune legea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri