Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru românii care vor pleca în vacanță în Turcia. Ce se va întâmpla în jurul datei de 1 iunie

Veste bună pentru românii care vor pleca în vacanță în Turcia. Ce se va întâmpla în jurul datei de 1 iunie
Românii au primit o veste cu adevărat extraordinară și au scăpat de o problemă care îi punea pe drumuri. Decizia îi aparține președintelui Turciei.

Potrivit unui decret semnat marți de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, românii vor putea să circule în Turcia cu buletinul de identitate. Dar acest lucru se întâmplă pentru o perioadă de maxim 90 de zile. Vestea i-a bucurat pe români. 

„Ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile”

Decretul semnat de președintele Recep Tayyip Erdogan a fost publicat în Monitorul Oficial al Turciei. „Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile.

În conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.

Măsura intră în vigoare în jurul datei de 1 iunie

Românii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul

Măsura pe care a adoptat-o Turcia, un loc unde românii iubesc să meargă în vacanțe, va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie. Până atunci, vor fi puse la punct toate modificările tehnice. Decretul semnat de președintele Turciei a fost semnat după ce premierul Ciolacu, alături de o delegație de miniștri, a făcut o vizită în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Cele mai frumoase locuri din Turcia

La punctul de intersecție dintre Europa și Asia, ciocnirea culturală transcontinentală a Turciei, amestecul est-vest de influențe, arome, culturi, religii și istorii, face ca această țară să fie atât de îmbietoare. Este un tărâm al bogăției senzoriale, de la bazarurile și moscheile sale până la preparatele culinare și palatele otomane.

În interiorul țării există peisaje din alte lumi și minuni antice care trebuie explorate, cândva locurile de joacă ale Cleopatrei și ale lui Marc Antoniu, ale lui Cezar și ale lui Alexandru cel Mare. În timpul verii, coasta turcoaz a Turciei, de o frumusețe excepțională, este străbătută de „gulerele” care navighează în cadrul Călătoriilor Albastre din Marea Egee până în estul Mediteranei.

Veți putea înota în golfuri cu apă cristalină și veți putea mânca în satele de pescari, la mese și scaune vopsite în albastru și încadrate de baldachine, unde viața continuă neschimbată de mii de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre