Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești de ultimă oră pentru cei care vor să-și ia permis de conducere. Propunerea Comisiei Europene îi va bucura pe români

Vești de ultimă oră pentru cei care vor să-și ia permis de conducere. Propunerea Comisiei Europene îi va bucura pe români
Codul Rutier s-ar putea schimba din nou, în urma unei propuneri a Comisiei Europene, care vrea să facă această modificare în toată Uniunea Europeană.

Această propunere îi va încânta foarte mult pe tineri, pentru că se dorește modificarea vârstei minime pentru obținerea permisului de conducere.

E posibil astfel ca examinările pentru școala de șoferi să înceapă de la vârsta de 17 ani și nu de la 18 ani, cum este în prezent. Mai concret, tinerii vor putea primi permisul de la 17 ani și să conducă când devin majori. De asemenea, cei care au împlinit 18 ani vor putea să devină și șoferi profesioniști. Această modificare a fost luată pentru că în ultima perioadă numărul șoferilor profesioniști este din ce în ce mai mic.

Permisul va putea fi luat de la 17 ani

„Acest lucru va ajuta la abordarea deficitului actual de șoferi”

”De la vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăța să conducă și să obțină permisul. Cei care trec de 17 ani vor putea conduce singuri de la împlinirea vârstei de 18 ani și să lucreze ca șoferi profesioniști de îndată ce un anumit loc de muncă permite. Acest lucru va ajuta la abordarea deficitului actual de șoferi”, potrivit comunicatului citat de Antena 3 CNN.

Ce lege a fost semnată recent de Klaus Iohannis

Cu câteva zile în urmă, Klaus Iohannis a semnat și o lege care se referă la modul în care șoferii conduc pe străzile din România. Potrivit noului act normativ, toți șoferii sunt obligați să folosească luminile de întâlnire și în timpul zilei, indiferent de drumul pe care aceștia circulă. Cei care nu vor ține cont de acest lucru, vor primi amendă și două puncte de penalizare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre