Simona Ionescu / Redactor Șef

Victor Ponta dezvăluie de ce a adoptat-o pe Maria. O poveste emoționantă

Victor Ponta dezvăluie de ce a adoptat-o pe Maria. O poveste emoționantă
Victor Ponta este în politică de aproape 20 de ani și tot mai aflăm lucruri noi despre el. Când vine vorba despre familia lui, politicianul tace mâlc. Tocmai am aflat de la televizor că a adoptat o fetiță orfană, dar în familia lui s-a mai întâmplat asta.

Victor Ponta are 48 de ani și a adunat aproape 20 de ani în politică. Totuși, încă nu se știu prea multe despre el. Am aflat de la televizor că are trei copii și nu doi, așa cum se știa. Jurnalista Denise Rifai l-a bombardat cu întrebări, iar politicianul a admis că mai are o fetiță, dar nu a dat mai multe amănunte.

De ce Victor Ponta a adoptat un copil orfan

Victor Ponta a fost invitat la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” a ”scăpat” câteva amănunte din viața sa. A spus că a înfiat o fetiță, dar nu a dat amănunte. Însă, soția sa, Daciana Sârbu, ne-a dat câteva detalii despre adopție.

”Este adevărat, de aproape un an avem trei copii. Știți foarte bine că nu ne place să vorbim despre viața noastră. Dar, vă confirm. Ne doream de mult încă un copil. De aproape un an, Maria a venit în viața noastră. Este o fetiță orfană, are 6 ani, pentru care am urmat toate procedurile legale. Nu a fost ușor, ne-am lovit de multe bariere. Dar, am reușit”, ne-a declarat Daciana Sârbu.

Acest gest al lui Victor Ponta nu era chiar o noutate pentru că s-a întâmplat în urmă cu aproape un an. Daciana Sârbu ne-a explicat că nu au vrut să o expună pe Maria, cu atât mai mult că era campanile electorală, iar Victor Ponta ar fi putut să fie criticat că se laudă cu gestul lui.

”Vă mulțumim tuturor celor care veți întelege că nu vom vorbi mai mult despre acest subiect pentru că vrem să o protejam pe Maria și să o ajutăm să ajungă la un echilibru în noua ei viață alături de noi”, a spus Daciana Sârbu.

Irina Ponta (12 ani) este fericită că are o surioară, pe Maria (6 ani)

Așadar, Victor Ponta are acum trei copii: Andrei (17 ani), Irina (12 ani) și Maria (6 ani). De Crăciunul 2020, vor fi cinci lângă bradul împodobit.

Familia lui Victor Ponta acum 2 ani: Daciana Sârbu, socrul Ilie Sârbu (fost ministru al agriculturii), copii Andrei și Irina. Pe canapea, mama Claudia Naum, și Mariana Sârbu (soacra)

Ce nu știați despre Victor Ponta

Când Victor Ponta avea 9 ani, părinții săi s-au despărțit, iar el era răsfățatul mamei și al surorii mai mari, Alexandra (acum Herțanu). Era considerat ”bărbatul casei”.

Mai târziu, va mai avea o soră, Izabela, o fetiță vecină de bloc. Părinții acesteia au murit unul după celălalt, iar Izabela a fost adoptată de mama lui Victor Ponta. Izabela locuiește la Milano, în Italia, unde are o familie frumoasă.

”La părinți am fost doi frați, eu și Alexandra, mai mare ca mine cu trei ani. Însă noi mai avem o soră, Izabela, mai mare cu patru ani ca mine. Am trăit împreună aproape toată copilăria și adolescența noastră. Familia naturală a Izabelei locuia cu noi în bloc. Spun locuia pentru că, din nefericire, Izabela și-a pierdut mama când avea opt ani, iar șase ani mai târziu a rămas și fără tată. Izabela a crescut la noi în casă. Mama a avut trei copii. Nu făcea deosebire între noi. Pe toți ne trata la fel. Acum, Izabela locuiește la Milano, unde s-a căsătorit, însă tot sora mea este“, a povestit Victor Ponta, la emisiunea Denisei Rifai.

În rândul de jos: Izabela (sora adoptată), Cornelia Naum (mama lui Victor Ponta), Alexandra Herțanu (sora lui Victor Ponta)

De ce a fugit Victor Ponta în Franța

  • În 1989, avea 17 ani şi era elev la Liceul Ion Neculce din Bucureşti. Pasionat de baschet, era vedeta şcolii. De aceea, a fost acceptat într-un schimb de experienţă cu elevi din Franţa. Spre surprinderea tuturor, tânărul Victor Ponta a decis să nu se întoarcă în ţară. Avea 20 de dolari în buzunar şi nu ştia limba franceză. A dormit două săptămâni pe bănci, în gară şi în parcurile din Paris. A împlinit 18 ani în capitala Franţei. A rămas opt luni departe de casă, timp în care a lucrat într-un fast-food, unde prăjea cartofi. Mama lui, Cornelia Naum, l-a convins să se întoarcă în ţară abia în toamnă, a dat tezele, a luat Bac-ul şi a intrat la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.
  • Înainte de a se căsători cu Daciana Sârbu (2006), Victor Ponta a fost însurat cu Roxana, iubita lui din liceu, cu care are un fiu, Andrei (17 ani).
  • A fost cel mai tânăr procuror din istorie, la 23 de ani, imediat după ce a absolvit Facultatea de Drept din București.
  • A fost cel mai tânăr premier al țării și din Europa. Victor Ponta nu împlinise 40 de ani când a ocupat fotoliul de prim-ministru la Palatul Victoria, dar și cel mai tânăr premier demisionar, la doar 43 de ani.

Dorin Chioțea, confirmat cu coronavirus. Cum se simte jurnalistul de la TVR 1

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre