Simona Ionescu / Redactor Șef

Victoria Simonei Halep, importantă ca un Grand Slam. Care e prima competiție la care va participa sportiva

Victoria Simonei Halep, importantă ca un Grand Slam. Care e prima competiție la care va participa sportiva
După verdictul venit la TAS, toată presa internațională a reacționat. S-a aflat și care va fi prima competiție la care va participa Simona Halep.

Verdictul de la TAS a șocat lumea. Simona Halep este liberă să își reia cariera după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus interdicția de dopaj de la patru ani la nouă luni. Prima competiție la care va participa Simona Halep va fi în aprilie.

Simona Halep și-a văzut visul cu ochii. TAS a stabilit că sportiva nu s-a dopat în mod intenționat și se poate întoarce imediat pe teren. Simona a executat deja o suspendare provizorie din octombrie 2022. „Având în vedere dovezile în ansamblu, completul TAS nu a fost satisfăcut în mod confortabil că a avut loc o încălcare a regulilor anti-doping. Prin urmare, a respins această acuzație”.

ITIA îi va plăti Simonei 18.000 de lire sterline

Potrivit informațiilor oferite de Skysport, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, care supraveghează programul anti-doping al tenisului, a fost obligată să-i plătească lui Halep aproximativ 18.000 de lire sterline ca și contribuție la taxele și cheltuielile sale juridice. „Un element esențial al procesului anti-doping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât și rezultatul”, a declarat directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse.

Simona Halep „nu a avut nicio vină sau neglijență semnificativă”

„În consecință, completul CAS a stabilit că doamna Halep a stabilit, pe baza probabilităților, că încălcările ei regulilor antidoping nu au fost intenționate.

Simona Halep va participa la primul turneu în aprilie

Deși grupul CAS a constatat că doamna Halep a avut un anumit nivel de vină sau neglijență pentru încălcările sale, deoarece nu a avut suficientă grijă atunci când a folosit suplimentul Keto MCT, a concluzionat că nu a avut nicio vină sau neglijență semnificativă”, se arată în comunicatul TAS, potrivit BBC.

Simona va reveni pe scena tenisului în aprilie

Primul turneu la care va participa Simona Halep după ce a scăpat de suspendare este cel de la Stuttgart. Dubla câştigătoare de Grand Slam va reveni în circuit chiar pe suprafaţa ei favorită, zgura. Competiţia din Germania se va desfăşura în perioada 15-21 aprilie 2024. Halep a fost cea mai importantă jucătoare de tenis de la Maria Sharapova care a picat un test antidoping, după ce a câștigat Roland Garros în 2018 și Wimbledon în anul următor, precum și după ce s-a clasat pe primul loc în clasamentul mondial.

„Abia aștept să mă întorc în circuit”

Halep ar putea primi un wild card pentru Openul Franței sau Wimbledon din acest an. „De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut credința că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, pentru că sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a declarat Halep într-un comunicat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre