În ultima perioadă au apărut tot felul de imagini cu arici cărora li s-a pus în spate o mină antipersonal.
Sursele spun că nu mai puțin de 160.000 de animale și 20.000 de păsări sunt acum în pericol să-și piardă viața din cauza detonării barajului de la Nova Kahovka. Sufletele nevinovate mor în mlaștini și nimeni nu le ajută, dar războiul dintre Rusia și Ucraina nu se oprește aici. Și asta pentru că Vladimir Putin a scos pe linia întâi și aricii, zilele acestea tot mai mulți arici fiind văzuți purtând în spate mine antipersonal.
Au murit și peste 500 de copii
Situația e pur și simplu înfricoșătoare, pentru că în urma războiului declanșat de Vladimir Putin au murit cel puțin 500 de copii. Această informație a fost oferită de Volodimir Zelensky, după ce a fost descoperit printre dărâmături cadavrul unei micuțe.
De asemenea, președintele Ucrainei a afirmat că rușii au luat viața viitorilor erudiţi, artişti şi campioni ai sportului. „Armele ruseşti şi ura… continuă să ia şi să distrugă viaţa copiilor ucraineni în fiecare zi. Toată Ucraina, tot poporul nostru, toţi copiii noştri trebuie să fie eliberaţi de teroarea rusă”, a declarat Volodimir Zelensky.
Cele mai cunoscute animale aruncate în războaie
De-a lungul timpului în războaie au fost folosite tot felul de animale, de la porumbei mesageri și șobolani care detectau minele antipersonal până la câini care au fost dotați cu truse de prim ajutor sau caii de asalt.
Începând cu anul 1963, SUA a derulat un program de dresare a blânzilor delfini și leii de mare pentru a fi folosiți în războaie. Cel mai grav este însă faptul că au existat și animale folosite pe post de carne de tun și transformate în bombe sau proiectile.
Sovieticii au dresat în trecut mamifere subacvatice pentru a le folosi în scopuri militare. În anul 2019, presa internațională scria că o balenă albă, descoperită în largul coastelor norvegiene ale Oceanului Arctic este suspectată că ar fi fost antrenată de ruși pentru a-i spiona pe norvegieni. Un pescar a observat că beluga care s-a apropiat de barca lui purta un ham special pentru echipamente video, iar când a scos hamul a văzut că era scris ceva în limba rusă. Nu a existat niciodată vreo confirmare sau infirmare, dar se știa că Rusia are o bază navală în regiune.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook