Simona Ionescu / Redactor Șef

Weekend special pentru Majestatea Sa Margareta și surorile sale. Cum arată cele patru doamne din Familia regală a României

Weekend special pentru Majestatea Sa Margareta și surorile sale. Cum arată cele patru doamne din Familia regală a României
S-au împlinit șapte de când regina Ana a trecut la cele veșnice, iar cele patru fiice ale sale s-au reunit să o comemoreze.

Cu această ocazie, Casa Regală a României a postat și o fotografie cu cele patru moștenitoare ale regelui Mihai, Majestatea Sa, Margareta, alături de Altețele lor Regale, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria.

Fiicele regelui Mihai I al României

Doamnele s-au întâlnit la Curtea de Argeș, unde-și dorm somnul de veci Regele Mihai I al României, alături de Regina Ana pentru a-i face mamei parastasul de șapte ani. „Pentru a onora memoria Reginei Ana, iubita lor mamă, Principesele Elena, Sofia și Maria împreună cu Majestatea Sa Margareta au ajuns astăzi la Curtea de Argeș. Mâine, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ele vor participa la parastasul de șapte ani oficiat în memoria Reginei Ana”, a anunțat Casa Regală.

Fiicele Regelui Mihai s-au îmbrăcat din nou în doliu

Sâmbătă, 29 iulie, fiicele Regelui Mihai au îmbrăcat din nou hainele de doliu pentru a participa la slujba de pomenire. Majestatea Sa și Altețele sale Regale au optat pentru rochii aproape la fel, doar principesa Elena, mama lui Nicolae al României a avut dantelă. Lungimea rochiilor a trecut de genunchi, iar mânecile au fost până la nivelul cotului. Toate fiicele regelui Mihai au avut și un accesoriu de păr.

Fetele regelui Mihai s-au reunit la Curtea de Argeș pentru parastasul de șapte ani al reginei Ana

La ceremonie au participat români din toate colțurile țării

Alături de cele patru doamne au fost Principele Radu și membri ai Casei Majestății Sale. Slujba a fost oficiată de arhimandritul Caliopie Ichim și un sobor de preoți ai eparhiei. Ceremonia religioasă a avut loc în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș și au participat români de toate vârstele, veniți din toate colțurile țării. După terminarea slujbei, toată lumea a participat la parastas.

Regele Mihai și Regina Ana s-au stins din viață în Elveția

În perioada verii, Palatul Elisabeta de la București, dar și Castelul Săvârșin sunt deschise vizitatorilor. Majestatea Sa, Regele Mihai I al României a încetat din viață pe 5 decembrie 2017 la reședința privată a sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. Regina Ana a României s-a stins pe 1 august 2016, la spitalul din Morges, în Elveția.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre