Simona Ionescu / Redactor Șef

WhatsApp, de nerecunoscut. Ce a decis  Mark Zuckerberg

WhatsApp, de nerecunoscut. Ce a decis  Mark Zuckerberg
WhatsApp este una din cele mai intens folosite rețele de comunicare, dar  concurența vine tare din urmă.

Oficialii WhatsApp au decis să transforme aplicația pentru a face față concurenței din partea Telegram sau Signal. În plus, încearcă să împrumute pagini din volumul de funcționalitate al WeChat, cea mai populară aplicație de comunicare din China. Aceasta a fost lansată ca o aplicație de chat, dar acum înglobează foarte multe funcții.

WhatsApp tinde să poată face același lucru, și anume să le ofere utilizatorilor o variație de opțiuni.

De câteva săptămâni WhatsApp  a obținut permisiunea din partea autorităților indiene de a extinde numărul de utilizatori care au acces la transferul de bani prin această aplicație. Acum,   șefii serviciului de chat au început să ofere aceeași funcționalitate în Statele Unite ale Americii. Americanii vor folosi transferul prin Novi.

Cum funcționează portofelul electronic Novi

Novi este un portofel digital de criptomonede. Acesta face parte tot din portofoliul de companii Meta (ex – Facebook). În prima fază, în octombrie, a fost disponibil pentru un număr limitat de utilizatori în America și Guatemala, dar se extinde permanent. Transferul funcționa ca și Revolut ajutându-i pe utilizatori să trimită și să primească rapid bani, de pe un telefon pe altul. Acum, Novi a fost încorporat în WhatsApp.

Într-o fază ulterioară, Novi va fi disponibil inclusiv prin intermediul Facebook, Instagram și WhatsApp, pentru toți utilizatorii, după cum a anunțat co-fondatorul David Marcus.

Pentru a trimite bani prin WhatsApp, este suficient să intri într-o conversație, să apeși pe + în stânga câmpului în care tastezi mesaje, să alegi Novi, să te autentifici și să alegi suma. Transferul este sigur, instant și fără comisioane. După realizarea tranzacției, banii vor apărea în fereastra de dialog.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre