WhatsApp lansează funcția așteptată de toată lumea. Una dintre problemele principale a fost rezolvată

WhatsApp lansează un upgrade important care ar trebui să elimine grijile legate de trimiterea de mesaje private prin această platformă populară. Serviciul deținut de Meta a anunțat că adaugă o funcție numită „Advanced Chat Privacy” (Confidențialitate Avansată în Chat) în aplicația sa, menită să împiedice ca alții să scoată conținutul în afara WhatsApp, pentru acele momente în care ai nevoie de un plus de intimitate.
Această funcție este disponibilă atât în conversații individuale, cât și în grupuri și, în esență, înseamnă că destinatarii nu mai pot descărca automat fișiere media pe telefon, exporta conversațiile sau folosi mesajele în funcții bazate pe inteligență artificială.
Explicând mai detaliat schimbările, WhatsApp a declarat:
„Grupurile WhatsApp devin tot mai mult o extensie a rețelelor noastre din viața reală, unele dintre ele fiind mult mai apropiate decât altele.
Considerăm că această funcție este cel mai bine folosită în conversații de grup unde poate nu cunoști pe toată lumea foarte bine, dar subiectele sunt totuși sensibile, cum ar fi discuțiile despre probleme de sănătate într-un grup de sprijin sau organizarea unei comunități în jurul unei cauze importante pentru tine”.
Cei interesați pot activa această funcție accesând numele chatului, apoi apăsând pe „Advanced Chat Privacy”.
Funcția este implementată treptat la nivel global începând cu data de 24 aprilie, așa că, dacă nu o vezi imediat, nu te panica – va ajunge în curând și pe dispozitivul tău, a anunțat Meta.
WhatsApp precizează că aceasta este prima versiune a acestei funcții, urmând ca în viitor să fie adăugate și alte opțiuni de protecție.
În afară de funcția tocmai lansată, WhatsApp a implementat deja de ceva timp o altă funcționalitate importantă: pozele de avatar ale utilizatorilor nu mai pot fi salvate, iar aplicația nu permite captura de ecran.
În cazul în care cineva încearcă să realizeze o captură de ecran la poza unui utilizator, pe ecran va apărea un mesaj predefinit care va informa că acest lucru nu este posibil, pentru a proteja intimitatea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook