Simona Ionescu / Redactor Șef

Will Smith a primit o pedeapsă de 10 ani pentru palma dată lui Chris Rock. Dar întărește suspiciunea că totul a fost regizat

Will Smith a primit o pedeapsă de 10 ani pentru palma dată lui Chris Rock. Dar întărește suspiciunea că totul a fost regizat
Will Smith și-a primit pedeapsa! Incidentul de la Gala Oscar va fi greu uitată, mai ales acum, când s-a emis o decizie care are valabilitate zece ani. Actorul a primit o sancțiune atât de dură încât lumea crede și mai tare în ideea că totul a fost un scenariu pentru rating.

Will Smith și-a primit pedeapsa pentru că l-a pălmuit pe Chris Rock la Oscaruri: Academia de Film l-a făcut persona non grata pentru un deceniu.

Consiliul Guvernatorilor Academiei s-a reunit vineri și, după vot, președintele și directorul general au declarat:

„Consiliul [Guvernatorilor] a decis că, pentru o perioadă de 10 ani, începând cu 8 aprilie 2022, domnului Smith nu i se va permite să participe la niciun eveniment sau program al Academiei, personal sau virtual, inclusiv, dar fără a se limita la Premiile Academiei”.

În alte cuvinte, Smith are doar interdicție de acces, însă poate primi celebra statuetă de aur pentru rolurile și filmele sale viitoare. Impactul asupra carierei sale va fi cel puțin cu efect invers decât cel subînțeles prin definiția pedepsei. O viitoare nominalizare a actorului la Oscar, fără ca acesta să fie acceptat în a-și ridica premiul, ar urca din nou cifrele de audiență în aer, așa cum s-a întâmplat și la controversata palmă.

Discursul a continuat cu o mea culpa a Academiei:

„În timpul transmisiunii noastre, nu am abordat în mod adecvat situația din sală. Pentru acest lucru ne pare rău. A fost o oportunitate de a da un exemplu pentru oaspeții noștri, telespectatorii și familia noastră de la Academie. Am eșuat – nepregătiți pentru neprevăzut”.

Și, în final, Academia i-a mulțumit lui Chris Rock:

„Vrem să ne exprimăm profunda noastră recunoștință față de domnul Rock pentru că și-a păstrat calmul în circumstanțe extraordinare”.

TMZ a dezvăluit că Academia a mințit în legătură cu faptul că i-a cerut lui Will să părăsească Teatrul Dolby după palmă. Se pare că a fost exact opusul, deoarece producătorul emisiunii, Will Packer, i-a spus lui Will că poate rămâne. Academia a fost criticată pentru că a fost prinsă cu o minciună, așa că această audiere disciplinară a fost, de asemenea, cea mai bună modalitate de a compensa gafa.

Will Smith s-a confruntat și cu alte consecințe, titrează presa de peste Ocean. Proiectele sale sunt acum înghețate și a demisionat deja din Academie.

Chris a fost în mare parte tăcut în legătură cu toată povestea, spunând publicului, în turneul său de comedie, că încă procesează situația. Totodată, frații comediantului au transmis presei că îl condamnă pe Smith și chiar au cerut Academiei să îi ia înapoi Oscarul.

Un TikTok-er explică de ce palma lui Smith pare o regie

Tot mai multe voci explică faptul că palma lui Will Smith a fost una regizată. Ceremonia Oscarurilor din acest an a fost cea mai slab urmărită din istoria acestor premii. După momentul palmei, audiența a crescut cu 60% comparativ cu cea de la ediția precedentă. În plus, Pfizer a anunțat că e „onorat” că sponsorizează evenimentul, dar și că a finalizat cu succes a treia rundă a studiului privind un tratament al alopeciei, boală de care suferă soția lui Smith. Mai multe detalii aflați din clipul următor:

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre