Simona Ionescu / Redactor Șef

Zanni, dezvăluiri șocante despre viața la orfelinat. „Dacă vine războiul, mă pun în fața rușilor. Mie nu mi-e frică să mor”

Zanni, dezvăluiri șocante despre viața la orfelinat. „Dacă vine războiul, mă pun în fața rușilor. Mie nu mi-e frică să mor”
Chiar dacă are doar 23 de ani, a trecut prin momente cumplite în viață. Dar Edmond Zannidache a învățat să fie puternic.

Până să fie alături de Alex Velea și Antonia, Zanni a avut o viață de coșmar. A trecut peste ce a fost rău, dar amintirile nu-i dau pace.

Zanni, dezvăluiri șocante despre viața la orfelinat. „Dacă vine războiul, mă pun în fața rușilor. Mie nu mi-e frică să mor”

Părăsit de părinți și aruncat într-un orfelinat, câștigătorul Survivor România, Zanni, a trecut prin încercări grele. În emisiunea lui Cătălin Măruță, el a vorbit despre ororile din orfelinat, mărturisind că până la vârsta de 6 ani nu a știut dacă e băiat sau fată. Și nu poate uita momentele în care alături de ceilalți copii era spălat cu furtunul, ca la Auschwitz.

„Zanni nu este un băiat abandonat, este un băiat adoptat de oameni. Eu știu că am stat la un orfelinat de la 6 ani. Eu nici nu-mi știu începutul. Până la 6 ani eu n-am știut dacă sunt băiat sau fată. Ne băgau în baie și ne spălau cu furtunul ca la Auschwitz.

Nu știam nimic. Nu știam ce e ală tată sau mamă. Nu știam că e ziua mea. Era un orfelinat în care eram crescuți precum animalele. Ne dădeau de mâncare și ne băteau dacă nu înțelegeam ceva. Nu știam de ce luam bătaie.”, a povestit Zanni.

A făcut tot ce a putut să fie dat afară din orfelinat

Pentru că nu a mai putut suporta, a făcut tot ce i-a stat în putință să fie dat afară de la orfelinat. La un moment dat, a fost adoptat de o asociație non-guvernamentală. Și acum îi apar în fața ochilor momentele în care era scos în curte, alături de ceilalți copii și aliniați ca animalele, pentru a fi aleși de persoane ce veneau în vizită.

„Se uitau la noi ca la animale și luau pe cineva. Noi nu știam pe cine până când ne întorceam în cămin și vedeam că-și face bagajul și pleacă. (…) Și exact când făcea alinierea și se uita la toți, m-a văzut atârnat de o bară și a spus că mă vrea pe mine.

Nu conștientizam ce se întâmplă cu mine. M-a adoptat un alt centru de copii, nu o familie. Acolo am văzut și eu cum e să stai într-o comunitate. Ea avea mai mulți copii în grijă, era mamă socială.”, a spus tânărul. Nici acolo nu i-a fost mai bine, pentru că a avut de tras din cauza copiilor mai mari, care i-au creat mari probleme. Și a ales să se descurce singur.

„Într-o lună deja îi tundeam pe toți care spuneau că n-o să fac nimic”

Pentru început, a învățat să tundă și a ajuns frizer. „Într-o lună deja îi tundeam pe toți care spuneau că n-o să fac nimic. Mi-am permis să mă mut într-un cămin mai bun. (…) Am găsit un cămin de nefamiliști cu chirie, era 100 de lei pe lună. Era un cămin pentru șobolani, era o mizerie de nedescris.

Am stat acolo doi ani de zile, singur. Atunci m-am cunoscut, am înțeles cine sunt, ce vreau de la mine, de la viață, ce doresc să fac”, a spus Zanni, într-un interviu mai vechi din Viva. Mai târziu, fiind pasionat de tatuaje a ajuns artist tatuator și a ajuns să aibă peste 100 de desene pe corp. Mare iubitor de muzică, Zanni și-a dorit să devină DJ și a făcut un curs de muzică.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre