Simona Ionescu / Redactor Șef

Zi crucială pentru Dana Roba. Întâlnirea cu cel care a vrut să o omoare nu este deloc ușoară

Zi crucială pentru Dana Roba. Întâlnirea cu cel care a vrut să o omoare nu este deloc ușoară
Cazul Danei Roba a bulversat întreaga țară după ce s-a aflat că aceasta a fost „tocată” cu ciocanul de soțul ei, disperat să nu se despartă de el.

Miercuri e o zi crucială pentru Dana Roba. După luni de zile, ea și-a reîntâlnit soțul, bărbatul care a vrut să o omoare. Întâlnirea nu este deloc ușoară, ci traumatizantă, pentru că tânăra mamă își amintește din nou calvarul prin care a trecut.

Dana Roba a fost o femeie de o frumusețe răpitoare. Cu timpul a devenit unul dintre cei mai accesați make-up artiști din Timișoara, machiajele ei reușind adevărate minuni. Creștină practicantă, aceasta a fost căsătorită cu un fost arbitru de liga a cincea, și aveau împreună două fetițe. Relația nu mai mergea de ceva timp, iar femeia a decis să divorțeze. Soțul, Daniel Balaciu nu a putut accepta asta: s-a decis să o omoare pe cea căreia i-a jurat iubire și respect în fața lui Dumnezeu.

Make-up artistul a povestit în repetate rânduri cum se încuia în dormitor înainte de culcare, tocmai pentru că se temea pentru viața sa. Iar cu o seară înainte de dimineața atacului, cheia de la camera ei dispăruse.

Într-o noapte de la începutul lunii iunie, Daniel a atacat-o pe Dana Roba cu un ciocan. I-a spart craniul, oasele degetelor, i-a rupt ligamentele unui picior. Bătaia a fost cruntă, iar poliția și salvarea au găsit-o pe Dana Roba aproape moartă, într-o baie de sânge, după ce soțul cu apucături criminale a stat mai multe de o oră în apartamentul cu ea, așteptând să moară. Imaginile cu ea în pat, ântr-o baie de sânge sunt îngrozitoare și nu pot fi date publicității.

Au urmat, pentru Dana Roba, opt ore de operații, apoi coma. Medicii nu i-au dat șanse. Dar Dana Roba a supraviețuit și acum e deja pe picioarele ei, acasă, și-a reînceput lucrul în salon și strânge bani pentru operațiile de care mai are nevoie.

Zi crucială pentru Dana Roba

Make-up artistul a ajuns, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, acolo unde a fost adus, sub escortă, și soțul ei, Daniel Balaciu. Cei doi nu s-au mai văzut de la începutul lunii iunie, din dimineața în care acesta a încercat să o omoare cu ciocanul. La intrarea în clădirea Parchetului, Dana Roba a mărturisit că are „emoții foarte mari și nu sunt pregătită pentru așa ceva, dar sper că după ce…”.

Înainte de a ajunge față în față cu Daniel Balaciu, Dana Roba mărturisea că are întrebări pentru el. „Întrebările mele le voi transmite prin domnul procuror, nu îmi doresc să vorbesc cu el nici măcar un cuvânt, nu vreau să-i zic nimic eu personal și dacă vreau să-l întreb ceva o să-i transmit domnului procuror: «Vă rog frumos să-l întrebați pe fostul meu soț dacă nu s-a gândit că mama copiilor săi e cea mai importantă femeie din viața lui?»

Întrebarea pe care neapărat vreau să i-o pun e «De ce a uitat la ce Dumnezeu mă închin eu și cărui Dumnezeu îi fac eu voia, și nu s-a gândit că Dumnezeul căruia îi slujesc și mi-a dat viață nu mă va lăsa să mor» Asta e întrebarea mea, că el cu siguranță a uitat cărui Dumnezeu îi fac eu voia și cărui Dumnezeu mă rog eu în fiecare zi, care m-a ascultat de fiecare dată când l-am chemat”, declara Dana Roba, cu ceva timp în urmă, potrivit spynews.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre