Simona Ionescu / Redactor Șef

Suntem în Topul mondial la mortalitatea din cauza COVID-19. Ce e de făcut?

Suntem în Topul mondial la mortalitatea din cauza COVID-19. Ce e de făcut?
Din păcate, asta este realitatea. Nu reușim cu multe fapte să ajungem în topurile lumii, dar am reușit cu mortalitatea din cauza COVID-19. Ce e de făcut?

Cifrele zilnice ale victimelor pandemiei de COVID-19 nu spun și câți oameni își plâng morții, câte familii sunt îndoliate, câți copii își jelesc părinții. Suntem într-un top trist în lume.

Suntem în Topul mondial la mortalitatea din cauza COVID-19

În total, în România au murit 15.469 de persoane infectate cu coronavirus, din februarie, până azi, 29 decembrie. Așadar, tot atâtea familii și-a jelit morții, i-au îngropat, le-au făcut pomeni și au rămas marcați pe viață.

Este semnalul de alarmă pe care l-a tras în direct, în emisiunea Medika Special de la Medika TV, dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, cercetător la Universitatea Suceava și membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților.

Acesta a arătat că România a atins un bilanț nedorit, de 800 de decese la un milion de locuitori, ceea ce plasează România pe poziția a 29-a în lume din punctul de vedere al mortalității din cauza COVID-19.

Și mai grav este, crede specialistul, că în câteva luni țara noastră ar putea ajunge în top 10 mondial în ceea ce privește rata mortalității.

De ce nu vor mulți români să se vaccineze

”Din păcate, mediul online, unde tot mai mulți români își găsesc sursele de informare, este asaltat de fake-news (n.r. știri false), iar numărul persoanelor care se declară împotriva vaccinării începe să atingă cote alarmante”, spune cercetătorul sucevean Radu Ciornei, la Medika TV.

Medicul spune că este timpul ca tot mai mulți membri importanță ai comunității să pună umărul pentru a câștiga încrederea oamenilor în lupta cu noul coronavirus și pentru a convinge cât mai multe persoane să se imunizeze.

Medicul Radu Ciornei spune că este nevoie de vaccinarea a 70-80 la sută din populație pentru a se ajunge la imunitatea de grup, când putem spune că am învins pandemia.

Iar ca să-i convingă pe oameni că aceasta este calea, e nevoie de implicarea cadrelor medicale, oficialilor și influencerilor.

Cercetătorul a dat ca exemplu și cazul cadrelor medicale din Suceava, unde numărul celor care sunt reticenți în ceea ce privește imunizarea depășește 50%.


Celebra gimnastă Larisa Iordache îi pune la punct pe obraznicii care o atacă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre