Simona Ionescu / Redactor Șef

Suntem înnebuniți după acest produs, dar nu știm cât de periculos e pentru organism. Ce spun specialiștii

Suntem înnebuniți după acest produs, dar nu știm cât de periculos e pentru organism. Ce spun specialiștii
Oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Există un produs alimentar pe care îl adorăm. Ne poate da însă viața peste cap.

Îl iubiți, de aceea îl consumați foarte des, însă nu ați știut până acum cât de mult rău vă poate face.

Suntem înnebuniți după acest produs, dar nu știm cât de periculos e pentru organism. Ce spun specialiștii

Probabil nu există român care să nu fie îndrăgostit de hot dog. Oamenii de știință spun însă că acesta conține mult mai multă sare, dar și mai mulți aditivi decât ar trebui să consume o persoană în timpul zilei. Din nefericire însă, nu toată lumea știe aceste lucruri.

„Un astfel de crenvuști poate să aibă doar 10% carne de porc. Poate să ajungă cu 200% mai multă sare într-un astfel de produs decât trebuie să consumăm într-o singură zi, să avem până la 27 de aditivi.”, spune Sorin Mierlea, președinte InfoCons, citat de Kanal D.

Ca să fim sănătoși, oamenii de știință afirmă că după ce ne-am făcut pofta cu un hot dog, n-ar mai trebui timp de trei zile să mai mâncăm nici un produs care să aibă sare.

Avertismentul OMS

Specialiștii avertizează că o persoană nu trebuie să consume mai mult de cinci aditivi la o masă, iar cel mai important este să găsim alternative la produsele nesănătoase. Cei care nu iau în calcul aceste sfaturi, vor putea avea mari probleme. De altfel, OMS estimează că în jur de 2.5 milioane de decese vin anual din consumul mare de sare.

Cum ne afectează consumul exagerat de sare

Cel mai grav simptom al consumului exagerat de sare este hipertensiunea arterială. Balonarea este un alt lucru care ar trebui să ne facă să ne punem un semn mare de întrebare, ca și arsurile la urinare, dar și petele albe care rămân pe suprafața pielii, atunci când este apăsată. Nu în ultimul rând, medicii spun că există o strânsă legătură între consumul de sare și colesterolul mărit, edemurile și afecțiunile la rinichi, în mod special insuficiența renală.

Sursă foto: la Lena

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre