Principalul ingredient al acestei salate extrem de benefice este pătrunjelul, o adevărată resursă de vitamina C, extrem de importantă în susținerea imunității.

Specialiștii susțin că pătrunjelul este de 4 ori mai bogat în vitamina C decât portocala, iar fier conține mai mult decât are spanacul. De asemenea, pătrunjelul are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în substanțe nutritive importante, precum vitaminele A, K și C.

În afară de rolul său în menținerea sănătății oaselor și a inimii, vitamina K este esențială pentru coagularea sanguină corectă, ceea ce poate ajuta la prevenirea sângerării excesive, arată Doctorul Zilei. Numai două linguri (8 grame) de pătrunjel livrează mai multă vitamină K decât aveți nevoie într-o zi.

Rețetă salată de pătrunjel (tabbouleh)

Secretul reușitei salatei tabbouleh stă în tocarea cât mai măruntă a ingredientelor. Pentru pregătirea salatei de pătrunjel, se vor toca frunzele și codițele fragede de la șase legături, după care se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă tocate la fel de mărunt, o lingură de grâu hidratat în apă timp de 30 de minute și pisat, o roșie mare tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie. Salata se mănâncă pe parcursul zilei, ori de câte ori senzație de foame se face resimțită.

Dieta cu Tabbouleh

Dacă decideți să țineți dietă cu tabbouleh, trebuie să știți că veți avea numai beneficii. Aceasta crește imunitatea organismului, elimină constipația și că ajută să slăbiți până la trei kilograme în șapte zile. Pe lângă salata de pătrunjel, dieta poate fi completată astfel:

La micul dejun – cu o ceașcă de cafea neagră sau un fruct

La prânz  – cu un piept de pui (fiert sau la grătar), o pară sau un măr

La masa de seară – cu un ou fiert, un măr și un morcov ras

Pe parcursul acestei săptămâni se vor consuma minimum 2 litri de lichide (ceai neîndulcit, borș crud sau apă), evitându-se complet sucurile.

Phil Collins, acuzații grave din partea fostei soții. La ce foloseau camerele de supraveghere

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri