Teatrul Excelsior anunţă începerea stagiunii pe canalul de Youtube şi pe paginile de Facebook şi Instagram, vineri, când va difuza primele episoade ale seriilor sale de emisiuni-spectacol. Instituția a gândit spectacole și evenimente pentru trei categorii de vârstă: copii, adolescenți și adulți.

Astfel, în fiecare zi de vineri, de la ora 21,30, publicul este invitat la un show de improvizaţie care transformă scena Teatrului Excelsior într-un platou de televiziune. „La IMPROVChallenge, şapte actori ai Teatrului (Matei Arvunescu, Loredana Cosovanu, Dan Clucinschi, Bogdan Nechifor, Dan Pughineanu, Iulia Samson şi Ovidiu Uşvat) răspund pe loc cerinţelor, capcanelor şi jocurilor de improvizaţie propuse de actriţa şi improvizatoarea Camelia Pintilie:

Improvizatorii propun personaje celebre sau tipuri umane extrem de recognoscibile şi le pun în situaţii imposibile, ajungându-se până la momentul în care toată echipa prezentă în platou râde cu lacrimi. Suntem siguri că şi cei care ne vor urmări vor păţi la fel”, mai transmit reprezentanții Teatrului Excelsior.

Program special pentru copii și adolescenți

De asemenea, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, de la ora 11,00, cei mai mici spectatori ai Teatrului Excelsior sunt aşteptaţi să descopere Ţara Culiselor. Personajele din spectacole au stat prea mult timp departe de scenă şi de public, iar acum vor să se refacă cunoscute.

„Blocate în teatru din cauza izolării, decid să pornească în căutarea lor, dar nu îşi mai găsesc drumul şi ajung într-un „labirint” al încăperilor din teatru, unde descoperă o mulţime de lucruri care se ascund în spatele scenei după care tânjesc. Personajele devin, astfel, cele care îi ajută pe copii să pătrundă mai uşor în universul teatral şi să înţeleagă ce se întâmplă dincolo de scenă”, informează Teatrul Excelsior.

Serile de sâmbătă şi duminică, de la ora 21,30, le sunt dedicate adolescenţilor, care vor învăţa termeni şi concepte din universul teatral, distrându-se copios. #dictionarteatralurban reuneşte o serie de scheciuri prin care Teatrul Excelsior îşi invită spectatorii să evadeze din cotidian descoperind sensuri nebănuite ale unor cuvinte şi expresii de zi cu zi.

„În teatru, toate înseamnă… altceva! Personaje inspirate din lumea cotidiană (cuceritor de banale sau remarcabil de excentrice) răspund întrebărilor reporterului nostru surpriză, aşa cum numai ele ştiu – divagant. Încercările lor de a defini sensuri comune sau mai puţin cunoscute ale cuvintelor eşuează comic-lamentabil, pentru ca în final, prin vocea Oracolului Teatrului, spectatorii să descopere definiţia teatrală a cuvântului propus”, mai transmite Excelsior.

Sursa foto: Facebook

Kim Kardashian e în suferință. Nu doarme noaptea din cauza zvonurilor ca divorțează de Kanye West

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp