Titus Alexandru, băiatul – cameleon de la Chefi la cuțite. La 18 de ani a ajuns la crocodili

Titus Alexandru, băiatul – cameleon de la Chefi la cuțite. La 18 de ani a ajuns la crocodili
Un tânăr de 22 de ani i-a șocat, aseară, pe jurații Chefi la cuțite cu povestea lui de viață. Se trage dintr-o familie specială, poza unei rude a ajuns la Muzeu, iar el a dormit cu crocodilii.

Cu o apariție neașteptată, Titus Alexandru i-a fascinat pe cei trei chefi. El a gătit două preparate în jurul cărora a relatat legende și povești vechi. Titus Alexandru are 22 de ani și este din București. E o adevărată apariție. E student dar lucrează deja ca ilustrator și graphic designer și student. Ie pe lângă acestea, e pasionat de bucătărie. I-a cam pus în încurcătură pe jurați cu cele două preparate arăbești gătite: kunefe și gullac.

„Am ales să gătesc desert, mai ales kunefe, pentru că este desertul favorit al bunicii mele și am vrut să îi aduc un omagiu, ea fiind cea care m-a învățat să gătesc”, a dezvăluit Titus Alexandru.

Tânărul provine dintr-o familie de poveste

Titus Alexandru i-a lăsat fără cuvinte pe jurați cu poveștile despre familia sa. El a dezvăluit că originar este din Constanța. „Stăbunicii mei au trăit în Egipt sunt și ei de origine română, dar au trăit mult timp acolo. Stăbunicul meu a fost printre primii căpitani de cursă lungă care au străbătut canalul Suez (n. un canal foarte lung si strâmt) și a legat cursa Egipt – România cu Vasul Trasilvania de pasageri. E și la Muzeul de Marină decorat. Și după ce au populat toată traversa asta, el și bunica mea s-au mutat o perioadă acolo, au trăit acolo”, a povestit Titus Alexandru.

„Stăbunica mea a murit în 2018 la 100 de ani”, a mai dezvăluit concurentul de la Chefi la Cuțite sezonul 10.

Străbunicii l-au educat și i-au dat o direcție în viață, în limba franceză

Titus Alexandru a mai mărturisit că, de fapt, străbunicii lui sunt cei care i l-au învățat să se exprime „mai diferit” chiar și din punct de vedere culinar. „La 2 ani, mergeam la străbunica mea și mă obliga să învăț franceză și vorbeam în franceză, cântam, învățam culori. Mă punea să scriu rețetele împreună cu ea ca să știu gramajele și probabil, și din pricina ei, am ajuns să port colier oriunde mă duc.

Ea era cea mai cochetă persoană. Când s-a întors din Egipt a venit cu lăzi de pantofi și bijuterii. Era tot timpul cu perle sau cu ștrasuri. Era cea mai stilată și asta m-a atras. M-am regăsit. Și aspectul se schimbă și el lunar. O dată ce mă vopsesc, mă vopsesc altfel”, a mai mărturisit tânărul în vârstă de 22 de ani, care a apărut în emisiune având părul vopsit precum blana unui tigru.

S-a căutat pe sine și s-a găsit, la crocodili

Titus Alexandru a plecat singur în Egipt la majorat.

„Când am făcut 18 ani, plecat singur și am stat acolo. Am vrut să trăiesc ca un localnic și am făcut tot circuitul ăsta. Am ajuns la Alexandria și la Cairo, unde au stat ei și de acolo am luat-o pe Nil. Am stat în barcă trei zile, am fost cu nubienii pe insulă, am dormit cu crocodilii în curte”, a povestit acesta.

Poveștile sale de viață, dar mai ales cele două preparate i-au impresionat pe chefi, alegându-se cu trei cuțite din partea juraților.

Sursa foto: A1.ro