Toamna aceasta învață să faci prune marinate cu usturoi. Rețetă rară, foarte căutată

Toamna aceasta învață să faci prune marinate cu usturoi. Rețetă rară, foarte căutată
Toamna se numără borcanele cu murături, iar gospodinele încep să se întreacă în rețete tot mai sofisticate. Ce spuneți de niște prune marinate cu usturoi, care merg extraordinar de bine cu o friptură delicioasă sau niște cartofi prăjiți aurii?

Prunele marinate cu usturoi vor înveseli orice masă, iar cine la va gusta, cu siguranță nu le va uita. Iată cât de simplă e rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti prune marinate cu usturoi, cu adevărat speciale, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg prune cărnoase, foarte bine coapte, 2-3 căpățâni de usturoi, 200 g zahăr, 120 ml oțet de 9 grade, 850 ml apă, 10 g sare neiodată. Vă mai trebuie și frunze de dafin, boabe de piper, ienibahar, cuișoare, scorțișoară.

Mod de preparare

Înainte de a începe să pregătiți această rețetă, spălați bine și dezinfectați borcanele. Spălați apoi prunele foarte bine, tăiați pe jumătate și scoateți sâmburii. Curățați usturoiul și introduceți în locul sâmburilor. Așezați bine prunele în borcane, astfel încât să nu rămână loc gol, dar nici să fie prea înghesuite.

Cele mai gustoase prune marinate cu usturoi

Puneți într-o cratiță apă, oțet, zahăr, sare și condimentele. Atenție! E important, dacă folosiți cuișoare, să nu puneți prea multe. Așezați saramura pe foc și lăsați până ajunge la temperatura de fierbere, apoi scoateți cuișoarele și frunzele de dafin, pentru că vor da preparatului un gust amar.

Borcanele cu prune murate se vor deschide după minim două săptămâni de la preparare

Turnați ușor saramura peste prune și aveți grijă ca lichidul să le acopere. Puneți capacele și aveți grijă să nu curgă. Se pun borcanele într-o tavă, iar aceasta se va introduce în cuptorul încălzit la 120 de grade. Nu lăsați mai mult de jumătate de oră. Opriți apoi cuptorul și lăsați borcanele să se răcească de la sine.

Durează câteva ore, dar merită! La final, borcanele cu gustoasele prune marinate cu usturoi se vor eticheta, așa cum scrie la carte. Veți putea să consumați din această bunătate după cel puțin două săptămâni de la preparare. Sunt extraordinare lângă friptură, tocănițe cu carne sau cartofi, pregătiți după cum vă poftește inima.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre