Toate detaliile despre luxoasa nuntă din Iordania. Altețele Margareta și Radu, printre marile vedete ale lumii

Toate detaliile despre luxoasa nuntă din Iordania. Altețele Margareta și Radu, printre marile vedete ale lumii
Prințesa Rajwa a Iordaniei a strălucit în alb la nunta regală cu Prințul Moștenitor Hussein. Invitații au fost șocați să vadă cum și-a completat aceasta rochia de mireasă.

Arhitecta în vârstă de 29 de ani s-a căsătorit, joi, cu Prințul Moștenitor Hussein al Iordaniei în cadrul unei ceremonii regale cu adevărat orbitoare, ce a avut loc la Amman. Ea a avut un look clasic, însă deosebit. Proaspăta prințesă Rajwa, după cum a anunțat Curtea Regală Hașemită că va fi cunoscută, a purtat o rochie albă cu mâneci lungi, cu decolteu asimetric și corset drapat. Vogue Arabia a identificat rochia ca fiind Elie Saab, iar trena în talie i-a dat un aer regal.

Tânăra arhitectă a devenit prințesă prin decret regal, imediat după ceremonia nunții

Mireasa și-a coafat părul în bucle lejere, completând look-ul cu o tiară delicată cu diamante și cercei coordonați – care par a fi o nouă suită – și un voal cuprinzător cu broderii. În picioare, prințesa Rajwa a optat pentru pantofi fără toc, albi, cu vârf ascuțit, d’Orsay. Ideali pentru marșul de întâlnire cu mirele ei în grădina Palatului Zahran pentru ceremonia de nuntă.

Prințul moștenitor Hussein, în vârstă de 28 de ani, a fost numai zâmbete când și-a văzut mireasa și a arătat elegant într-o uniformă militară neagră. Stilul a fost inspirat de costumul pe care tatăl mirelui, regele Abdullah, l-a purtat când s-a căsătorit cu regina Rania în 1993, scrie People.

Prin decret regal, Rajwa a devenit oficial prințesă

Ceremonia a fost oficiată de Dr. Ahmed Al Khalaileh, imamul Curții Regale Hașemite, unde Prințul Moștenitor Hussein și Prințesa Rajwa au semnat un contract de căsătorie cu doi martori. Când slujba s-a încheiat, câteva femei au executat Zaghrata, o ululație folosită în mod tradițional pentru a-și exprima fericirea la sărbătorile iordaniene și arabe. Proaspeții căsătoriți s-au sărutat apoi pe obraji și au salutat oaspeții înainte de a se deplasa cu un convoi spre recepția lor de la Palatul Al Husseiniya.

La scurt timp după slujbă, prin decret regal, Curtea Regală Hașemită a anunțat că Rajwa a devenit oficial prințesă. Un decret regal a fost emis pentru a conferi titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Rajwa Al Hussein domnișoarei Rajwa Khalid Alseif, cu ocazia căsătoriei acesteia cu Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Al Hussein #Iordania”, se arată în comunicat.

Nuntă cu 1.700 de invitați

Prințul moștenitor Hussein și prințesa Rajwa au sosit în stil regal pentru recepția de la Palatul Al Husseiniya, intrarea lor fiind anunțată de o procesiune muzicală Zaffeh, cu tobe, cimpoaie, cântece și aplauze. Cuplul a trecut pe sub un Arc de Sabie în timp ce se îndrepta spre curtea exterioară a recepției. Tinerii căsătoriți au urcat apoi pe o scenă de unde i-au salutat cei 1.700 de invitați alături de regele Abdullah, regina Rania și părinții lui Rajwa, Khalid Alseif și Azza Al Sudairi.

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a participat fără soț la nunta princiară din Iordania

La recepția de seară, marcată de spectacole ale orchestrei naționale, cântăreți locali și regionali, un cor, formații iordaniene și trupe de dans, inclusiv Dabkeh și un spectacol al unui grup circassian, au participat, printre alții, Kate Middleton și Prințul William, precum și prima doamnă a Americii, Jill Biden, și membrii Casei Regale a României.

Altețele Regale Margareta și Radu, printre invitații la nunta din Iordania

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au ajuns în Iordania, pentru nunta regală, ocazie cu care au vizitat, în Betania, locul în care a fost botezat Iisus Hristos.

Joi seara, la Palatul Al Husseiniya din Amman, Custodele Coroanei și Principele Consort au luat parte la dineul oferit de Regele Abdullah al II-lea și de Regina Rania cu ocazia nunții Principelui Moștenitor Hussein și a Principesei Rajwa Al Hussein.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)

Ca la toate nunțile regale, lista de invitați a fost presărată cu participanți de seamă, de la șefi de stat internaționali la colegi suverani. Kate, Prințesa de Wales, a pășit în Palatul Zahran cu Prințul William alături, într-o rochie Elie Saab roz-roșu.

Faptul că look-ul ei provenea din colecția de toamnă/iarnă 1917 / 1918 a mărcii – și este al aceluiași designer ca și mireasa. Acest detaliu a fost o altă dovadă atât de sustenabilitate, cât și de diplomație din partea lui Kate, care a făcut din modă forma sa preferată de comunicare.

Lui Kate i s-a alăturat Prințesa Beatrice, care a fost invitată împreună cu soțul Edoardo Mapelli Mozzi. Aceasta a ales un albastru pal, purtând o rochie de la Needle and Thread. La fel a fost și Mary, Prințesa Moștenitoare a Danemarcei, într-o rochie cu flori și o fundiță în păr, precum și Regina Jetsun și Prințesa Eeuphelma, care au apărut în rochii tradiționale din Bhutan.

Kate Middleton și Prințul Harry au venit și ei la nuntă, Prințesa reciclând o rochie din 2018

Au participat și Prințesa Victoria și Prințul Daniel al Suediei, Regele Juan Carlos, în scaun cu rotile, și Regina Sofia ai Spaniei, Regele Willem-Alexander și Regina Máxima, suveranii  Țărilor de Jos, prințul Haakon al Norvegiei etc.

Sursa foto: Royal Hashemite Palace

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre