Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort cu morcovi, vegan și sănătos. Rețetă ideală pentru copii

Tort cu morcovi, vegan și sănătos. Rețetă ideală pentru copii
Suntem fani declarați ai tortului de morcovi, astfel că niciodată nu e în plus o rețetă nouă. Mai ales una sănătoasă și care promite să ofere gustul prăjiturii din copilărie.

Acest tort cu morcovi sănătos este la fel de bogat, umed precum îl știți, dar de data aceasta este făcut cu ingrediente mai sănătoase. De asemenea, este acoperit cu glazură aparte, de vanilie și caju, ceea ce îl face cu atât mai gustos.

În plus tortul este vegan, fără zahăr rafinat, fără gluten și fără ulei.

Ingrediente pentru  tort de morcovi

– 2 căni făină de migdale

– 2 cești morcov ras

– 1 cană de făină de ovăz

– 1 cană cu lapte de ovăz

– 3/4 cană curmale Medjool piure (înmuiate în apă fierbinte timp de 5 minute, scurse și pasate cu o furculiță)

– 1/4 cană sirop de malț de orez

– 2 linguri de făină din semințe de in înmuiate în 6 linguri de apă

– 2 linguri scorțișoara

– 2 linguri de condimente amestecate (nu uitați nucșoara)

– 2 linguri praf de copt

– 1 linguriță extract de vanilie

– 1 vârf de cuțit de sare

Glazură: – 1/2 cană de nuci caju (înmuiate în apă fierbinte timp de 10 minute și scurse)

– 3 curmale Medjool (înmuiate în apă fierbinte timp de 5 minute și scurse)

– 1/4 cană + 1 lingură lapte de ovăz

– 1 lingură Tahini

– 1 linguriță extract de vanilie

Decor: – 1/4 cană nuci mărunțite

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 °C și tapetați o tavă de copt. Amestecați apoi toate ingredientele uscate di rețeta tortului cu morcovi. Adăugați ingredientele umede și amestecați până se omogenizează bine.

Transferați în tava de copt și coaceți la cuptor pentru 1 oră sau până când o scobitoare înfiptă iese curată.

Se lasă tortul cu morcovi să se odihnească până se răcește.  Între timp, amestecați toate ingredientele pentru glazură până la omogenizare. Adăugați mai mult lapte de ovăz dacă este necesar și lăsați-l la frigider. Glazurați cu aceasta tortul cu morcovi și ornați cu nucă. Se păstrează la frigider 4 – 5 zile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @chloeevegan

Sursa: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre