Totul despre Balayage. Secretele pe care stiliștii nu vor să le afli. Citește asta înainte să mergi la salon

Totul despre Balayage. Secretele pe care stiliștii nu vor să le afli. Citește asta înainte să mergi la salon
Simți nevoia de o schimbare de stil? Ai vrea să încerci o coafură nouă? Cu siguranță te-au atras pozele din social media cu părul stilizat în tehnica balayage, însă e bine să știi care este adevărul despre cel mai solicitat stil de vopsit.

Stilistul Florin Roșca, de la salonul 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐬𝐜𝐚 𝐇𝐚𝐢𝐫 𝐀𝐫𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭 din București, ne-a explicat tot ce trebuie să știm despre stilul la care toate femeile visează: balayage.

Ce înseamnă „balayage”

„Balayage” se traduce „a mătura” în limba franceză și reprezintă tehnica prin care se aplică vopseaua pe păr. Mișcările sunt blânde, atente, ca de măturare a șuvițelor, dând astfel un aspect natural părului decolorat. În prezent, aceasta este cea mai căutată tehnică de către clientele saloanelor, iar rezultatele unui balayage realizat corect sunt mult mai spectaculoase decât cele obținute prin alte tehnici, precum ombre sau cea a șuvițelor la cască.

„Balayage perfect e un proiect, nu o schimbare de Look peste noapte”

Stilistul Florin Roșca spune că un balayage corect executat ia timp, minim 3 ore pentru păr mediu. Iar pentru doamnele și domnișoarele care doresc o schimbare dramatică de look, adică trecerea de la o culoare închisă la una deschisă, balayage-ul se transformă într-un proiect desfășurat în mai multe ședințe.

„Un exemplu pe care îl întâlnim deseori în salon este acela al doamnelor care vin vopsite în nuanțe închise, chiar și negru, și doresc, dintr-o singură decolorare, blond deschis sau gri sylver.

Dacă se dă curs unei astfel de cereri, părul se va deteriora dramatic și aspectul o să fie unul nedorit.

Cu toate acestea, adesea clientele pleacă mulțumite din salon după o astfel de schimbare periculoasă, de decolorare agresivă, dar după prima șamponare acasă părul va arăta total diferit. Într-un sens negativ. La salon se folosesc multe produse de stilizare profesională, care maschează efectele decolorării agresive și creează iluzia aspectului de păr sănătos”, explică Florin Roșca.

ÎNAINTE
DUPĂ

Tratamentele de hidratare sunt esențiale

„O decolorare agresivă e de nedorit, mai ales că rareori clientele revin în salon pentru tratamente de hidratare, atât de necesare în urma proceselor chimice aplicate părului. Dorința de schimbare de look prin Balayage a fost cel mai des întâlnită în sezonul cald, când factorii externi – soare, căldură, apă sărată – întăresc nevoia părului pentru produse profesionale de hidratare”, mai completează specialistul.

Cum arata cel mai frumos Balayage în viziunea stilistului Florin Roșca

„Balayage-ul perfect și sănătos este acela realizat treptat, sub forma de proiect, executat cu grijă pentru menținerea sănătății firului de păr. Acela care se potrivește cu fizionomia, trăsăturile specifice persoanei. Eu adesea țin cont și de domeniul de activitate al clientei, și-o sfătuiesc în acest sens”, spune stilistul.

Bărbați își pot face Balayage?

„Da, se poate! Marii profesori de la școala „Vidal Sassoon pun în aplicare „șuvițe baleate” în cazul bărbaților, acele șuvițe discrete, cu aspect natural și cu efect de întinerire notabil”, spune Florin Roșca.

Romanii sunt în topul clasamentelor de îngrijire, spune specialistul. „Față de restul Europei, românii calcă mult mai des în saloane de înfrumusețare!”

 

Sfatul cel mai important: „Balayageul aplicat peste nuanță închisă și foarte închisă nu se poate realiza corect, și uniform, într-o singura ședință. Sunt necesare minim două aplicări, pentru a evita distrugerea părului”, a conchis stilistul.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri