Noi informații despre tragedia din Franța, unde un bărbat a înjunghiat 4 copii mici și doi adulți. Mai multe date despre agresor

Noi informații despre tragedia din Franța, unde un bărbat a înjunghiat 4 copii mici și doi adulți. Mai multe date despre agresor
În această dimineață, în jurul orei 9.45, un bărbat înarmat cu un cuțit, a rănit mai multe persoane în apropierea unui parc pentru copii de pe lacul Annecy (Haute-Savoie). S-au aflat mai multe date despre agresor.

UpDate.Atacatorul era refugiat în Suedia

Poliția franceză a verificat bărbatul care a atacat și înjunghiat cei patru copilași cu vârste de 3 ani și doi adulți, aflați în preajma lor, la locul de joacă.

Atacatorul este sirian cu statut de refugiat în Suedia și, prin urmare, în spațiul Schengen. Acesta intra în mod regulat în Franța. Motivațiile sale sunt legate de faptul că Franța nu i-a acordat azil. Autoritățile exclud un atentat terorist.

Au fost făcute verificări cu privire la acest bărbat și nu rezultă din informații că ar fi avut probleme psihice în trecut, nu are cazier, nu a fost implicat niciodată în acte de încălcare a legilor, nu a fost în atenția serviciilor de informații.

Atacatorul copiilor, sirianul Abdalmash_H. Foto Daily Mail

Știrea inițială

Potrivit informațiilor din presa franceză, patru copii și doi adulți au fost răniți, dintre care trei grav, cu un prognostic de supraviețuire rezervat.

Printre cei răniți, spune AFP, se află și copiii în vârstă de aproximativ trei ani. Prefectura din Haute-Savoie, un departament în sud-estul Franței, situat în regiunea Auvergne-Ron-Alpi, a cerut populației să evite cât mai mult să circule în zonele din jurul locului unde a avut loc incidentul.

Agresorul a fost arestat

Din fericire, poliția a intervenit în cel mai scurt timp și agresorul a putut fi arestat. Asupra bărbatului s-a găsit o carte de identitate siriană, dar este necunoscut din dosarele poliției și ale serviciilor de informații. Potrivit informațiilor publicației Le Parisien, suspectul ar fi un solicitant de azil. AFP a anunțat că premierul Elisabeth Borne urmează să se deplaseze la fața locului.

Locul atacului, foto Liberation

E posibil ca ulterior, autoritățile să dea mai multe informații despre această tragedie. Și ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a declarat pe Twitter că agresorul a fost prins. Motivele pentru care acesta a recurs la un asemenea gest, nu sunt încă cunoscute.

„Am văzut o persoană care ataca copii care se jucau”

Un martor a mărturisit că agresorul a atacat copii care se jucau și a vorbit în engleză. „Tipul era confuz. Am văzut o persoană care ataca copii care se jucau, evident că asta era ținta lui. Apoi niște oameni au încercat să-l sperie, el s-a îndepărtat și a intervenit poliția. A vorbit în engleză.

La început, am crezut cu toții că este o înscenare, dar, cu oamenii care strigau, ne-am dat seama că era ceva real, tipul era confuz”, a declarat un martor de la fața locului pentru France Bleu Pays de Savoie.

Un alt martor a relatat pentru Daily Mail că sirianul a țipat „În numele lui Iisus Hristos” în timp ce înjunghia în mod repetat un copil în căruciorul său, în fața mamei sale. Un localnic s-a repezit să-l lovească pe bărbatul dezlănțuit cu rucsacul și să-l alunge, dar apoi atacul asupra copilului și mamei s-a repetat, de fiecare dată bebelușul fiind rănit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre