Tragica poveste a unui polițist împușcat în cap

Tragica poveste a unui polițist împușcat în cap
Credeați că doar în România se poate întâmpla? Iată că și în America rănirea sau moartea unui polițist aflat în misiune nu impresionează prea mult. Pentru George Floyd s-a dat foc Americii, pentru polițistul Shay nimeni nu protestează.

Familia ofițerului de poliție Shay Mikalonis a anunțat într-o declarație făcută sâmbătă că tot corpul său, de la gât în jos este paralizat și se află conectat la aparatele de respirație artificială, după ce a fost împușcat în cap pe 1 iunie.

Polițistul a fost acceptat la un centru de reconstruire a măduvei spinării, a mai comunicat familia, și va rămâne conectat la ventilatoare multă vreme de acum încolo.

„Ieri a fost o zi mare pentru familia noastră și pentru Shay”, se arată în declarația familiei, citată de Daily Caller. „Am fost uimiți de revărsarea de ajutoare pentru fondul Pray for Shay, în cadrul colectei care a fost organizate ieri. Cuvintele nu pot exprima cât de mare este recunoștința noastră. Noi, întreaga familie, dorim să îți mulțumim, Las Vegas, pentru neîncetatul tău sprijin față de Shay.”

Oamenii care nu s-au aliat demonstrațiilor huliganice, care nu înțeleg să-și distrugă orașul pentru o cauză care ține de justiție, au toată compasiunea pentru polițistul aflat în misiune ordonată în momentul în care a fost împușcat. Și-au manifestat înțelegerea și sprijinul fiind alături de familia tânărului Shay.

Mikalonis a fost împușcat în timp ce se afla în stradă, monitorizând revoltele care au urmat morții lui George Floyd.

Primele rapoarte indicau că Mikalonis fusese ucis la Las Vegas, după ce primise în glonț în ceafă, dar poliția a precizat ulterior că acesta este în viață.

Edgar Samaniego, de 20 de ani, suspectul despre care se crede că l-a împușcat pe polițist, a fost arestat, a relatat 8NewsNow, citat de evz.ro