Traian Băsescu, mai vesel de când are nepoți. Poze de colecție

Traian Băsescu, mai vesel de când are nepoți. Poze de colecție
Traian Băsescu este un om fericit. Nu pentru că este foarte activ ca politician, ci pentru că este de patru ori bunic! În ”spatele” lui a stat mereu în ultimii 45 de ani o femeie puternică.

Este europarlamentar, după ce timp de 10 ani a fost președintele țării, 10 ani ministru, senator, deputat, primar al Capitalei și 12 ani comandant de navă. Uite poze rare din tinerețe! La mulți ani, Traian Băsescu!

Traian Băsescu, mai vesel de când are nepoți

Fostul președinte Traian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951, în localitatea Basarabi, județul Constanța. Astăzi, împlinește vârsta de 69 de ani. A avut o carieră fascinantă, pe mare, în politică, dar împlinirea lui este acasă, unde îl așteaptă o soție răbdătoare și puternică și patru nepoți frumoși.

Câte nu se pot spune despre Traian Băsescu! Este europarlamentar, după ce timp de 10 ani a fost președintele țării, 10 ani ministru, senator, deputat, primar al Capitalei și 12 ani comandant de navă. Este invitat acum la televiziunile pe care le-a criticat, tocmai pentru că are așa mare experiență în politică.

Traian Băsescu, biografia

A absolvit Institutul de Marină, Facultatea de Navigație, în 1976.

S-a căsătorit cu Maria, cu care are două fete, Ioana (1977) și Elena (1980). Între 1981 și 1987, Traian Băsescu a fost comandant de navă. A intrat în politică după 1989, cu funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Chiar dacă în 2014 a ieșit la pensie, Traian Băsescu este neobosit. A fost zece ani președinte, vreo 10 ani ministru și 12 ani comandant de navă. A ieșit la pensie în 2014, cu o vechime în muncă de 44 de ani și șase luni, la stat. Acum este europarlamentar, in partea PMP.

Traian Băsescu a ieșit la pensie în 2014

”Eu am ieşit cu 2.980 de lei pensie, când torționarul Ion Ficior avea 5.500 de lei”, s-a plâns fostul președinte în octombrie 2018. Însă, Traian Băsescu beneficiază şi de o indemnizaţie pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României şi care are o valoare de 75 % din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei. De la fostul ministrul al muncii, Olguța Vasilescu, am aflat că pensia lunară a lui Traian Băsescu a fost majorată la 4.800 de lei, apoi din nou, o dată cu majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2019, iar în 2020 s-a mai majorat cu 14%.

Traian Băsescu are două fete frumoase și patru nepoți

Maria Andrușca, o tânără politicoasă şi frumoasă din județul Suceava, avea 21 de ani când l-a întâlnit pe Traian Băsescu, tânăr ofițer de marină. Era recepţioneră la un hotel din Constanţa când Traian Băsescu s-a îndrăgostit pe loc de femeia care avea să-i devină suflet pereche. ,,L-am cunoscut pe Traian în 1973. La început, nu am acordat prea multă atenţie relaţiei. După un an m-am întors acasă, în Bucovina. Am păstrat însă legătura, şi într-o zi m-am trezit cu el la părinţii mei. Venise să mă ceară de soţie”, spune soţia actualului preşedinte al României”, declara într-un interviu, Maria Băsescu. Nunta a avut loc la Constanţa, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru restrâns, numai alături de părinţi şi de cei mai buni prieteni. Cei doi au acum două fete, Elena şi Ioana, de la care au patru nepoți.

Traian Băsescu (66 de ani) este senator PMP din 20 decembrie 2016, partid pe care îl reprezintă ca europarlamentar, din iulie 2019. A fost al 4-lea preşedinte al României, timp de zece ani (două mandate), între anii 2004-2014. Traian Băsescu a mai fost primar al Capitalei (2000 – 2004) şi ministru al Transporturilor în Guvernele Ciorbea şi Adrian Năstase. Înainte de Revoluţie, Traian Băsescu a fost comandantul petrolierului Biruinţa.


Exclusiv. Bodi întărâtat la maxim de Bianca. Șatena iar îi arată pisica!

Recomandarile noastre