Transformă-ți balconul într-o mică terasă. Va deveni locul tău preferat. Iată câteva idei simple de amenajare

Transformă-ți balconul într-o mică terasă. Va deveni locul tău preferat. Iată câteva idei simple de amenajare
Poți avea un superb loc de relaxare chiar pe balconul minuscul de la bloc! Reinventează-l rapid, cu soluții ingenioase și cu o sumă modică.

Crezi că nu poți transforma un spațiu de 3-5 metri pătrați într-o oază de liniște și relaxare? Te contrazicem. Scoate uscătorul de rufe de pe balcon și amenajează-ți micul spațiu după următoarele modele. În primăvara aceasta, va fi locul tău preferat de relaxare.

Ponturi pentru a valorifica spațiul

Dacă balconul este unul extrem de mic și îngust, pentru a câștiga cât mai mult spațiu nu te orienta către scaune, fie ele și pliante, ci la un colțar de mici dimensiuni sau o băncuță, din material rezistent la apă.

De asemenea, vă recomandăm o măsuță extensibilă cu prindere în perete, care poate fi folosită și ca raft, pe perioada în care vremea e nefavorabilă.

Pentru depozitarea unor obiecte e bine să optați pentru cabinete și dulăpioare fixate în partea de sus a peretului, cât mai aproape de tavan.

Decor feeric

Pentru un design Zen se pot îmbrăca pereții în rogojină. Dacă balconul este unul închis, se pot monta perdele vaporoase, lungi până în pământ, care să dea un apect cald și romantic micului spațiu. Vor înlocui cu succes banalele jaluzele.

Pe jos puteți monta pavele din WPC sau, mai economic, se pot pune preșuri colorate, în stil oriental.

Ghirlandele cu pendule lumnoase sunt cel mai de efect accesoriu. Se montează simplu și pot fi cel mai feeric element al micuței „terase”. Pentru un buget redus, se pot folosi și instalații de Crăciun.

Dacă nu sunt prea colorate, balconul va căpăta un aer romantic. În această notă, pernele și păturile pufoase, care sunt de mare ajutor seara, îți vor oferi relaxarea mult dorită.

Secretul specialiștilor în decorațiuni

Pentru a da senzația de spațiu mai amplu, perdelele trebuie să pornească de la baza de sus a tavanului (acolo unde există tavan), iar obiectele de decor să fie în aceeași culoare, de preferabil nuanțe deschise (crem, bej, alb, galben etc).